Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Zagrebački Dok-ing zaključio milijun dolara vrijedan ugovor

vjekoslav majetić
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
18.11.2011.
u 22:36

Amerikancima je tvrtka Dok-ing dosad isporučila 69 tih u svijetu najuspješnijih robota u svojoj kategoriji

Zagrebački Dok-ing zaključio je milijun dolara vrijedan ugovor o modernizaciji flote MV-4 robota za razminiranje u vlasništvu američke vojske. Tomislav Krmpotić iz Dok-inga ističe da su u posljednjih sedam godina Amerikancima isporučili 69 MV-4 robota. "To je ne samo najuspješniji Dok-ingov proizvod već i najuspješniji u svojoj kategoriji na svijetu s obzirom na to da s njim držimo 60 posto svjetskog tržišta lakih strojeva za razminiranje", kaže Krmpotić.

Dok-ing Vjekoslava Majetića u posljednjih sedam godina za američku vojsku realizirao je dvadesetak ugovora Dok-ing je lani ostvario prihod od 192,2 milijuna kuna uz rast od 45,2 posto. Tvrtka je, unatoč krizi, zadržala svih 110 zaposlenih i udvostručila dobit na 9,2 milijuna kuna. Svi pokazatelji za ovu godinu govore da bi se sličan rast prihoda i dobiti mogao ponoviti u ovoj godini. Krmpotić ističe da se osjeti da su kupci u vojnoj industriji postali oprezniji i da su im budžeti smanjeni. "Zato je novi ugovor još vredniji jer smo ga osvojili na međunarodnom tenderu", objašnjava Krmpotić.

Ključne riječi

Komentara 7

VI
Vito
08:09 19.11.2011.

Samo da im političari ne stave \"šapu\" na račun...

EU
EUfan
13:35 19.11.2011.

Milijun dolara je pišljivih 5 milijuna kuna. Sad si zamislite koliko ovakvih ugovora moraju hrvatske firme sklopiti da bi dostigle 11 milijardi kuna koliko treba za popuniti mirovinski fond. I to je 5 milijuna bruto. Kad od toga odbijete materijal, plaće radnicima i amortizaciju ostane vam možda 100 do 150 tisuća kuna čistoga. Sad si zamislite da je Bandić za predsjedničke izbore potrošio 14 milijuna kuna. Koliko je to ovakvih ugovora? Ili da je Sanader mraknuo 10 milijuna eura za proviziju MOL-u. Što iznosi cca 70 milijuna - netto kuna. To je najmanje 50 ovakvih ugovora.

DU
Deleted user
23:02 18.11.2011.

Bravo za ove vrijedne i pametne ljude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije