Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebačka Škola Ekonomije i Managementa maturante oslobodila dodatnog stresa

ZŠEM
24.06.2020.
u 14:49

Zagrebačka škola ekonomije i managementa prva je obrazovna institucija u Hrvatskoj koja je radi pandemije, 13. ožujka, bez dana pauze, prešla na online oblik nastave.

A nakon uspješno provedenog prvog online prijamnog ispita u Hrvatskoj, ZŠEM priprema i drugi online prijemni ispit 30. lipnja.

Maturantica Vedrana Sruk, od rujna će studirati na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a prenosi nam svoje iskustvo pisanja online prijemnog ispita:

„Prijemni ispit za studijski program na koji sam se prijavila, studij ekonomije i managementa, sastojao se od ispit iz engleskog jezika i matematike, motivacijskog eseja i intervjua. Na mail smo dobili linkove putem kojih smo pristupili ispitu, a za vrijeme pisanja bili smo povezani na Zoom-u s profesorima koji su nam davali upute i odgovarali na pitanja ako nam nešto nije bilo jasno“ - kaže nam o samoj provedbi prijamnog ispita.

Razdoblje državne mature i upisa na fakultet za maturante je iznimno stresan period, stoga smo pitali Vedranu je li novi način pisanja prijemnog ispita bio dodatno stresan.

„Prije ispita imala sam malu tremu iako sam se dobro pripremila budući da do sada nisam imala iskustva s online ispitima. Kada je ispit krenuo sve se odvijalo po planu i bez tehničkih poteškoća pa je trema brzo nestala. Rezultati su bili odlični i omogućili mi dobivanje stipendije čime sam jako zadovoljna“ - priznaje nam Vedrana.

Foto: PR FOTO

Održavanje online prijemnog po meni je bila odlična odluka kojom je ZŠEM pokazao volju da se prilagodi nama maturantima i oslobodi nas dodatnog stresa. U tom smo razdoblju bili u velikoj neizvjesnosti što će biti s maturom, ali smo mogli biti mirni i sigurni što se tiče prijemnog ispita. Sada mogu biti sigurna da mogu računat na ZŠEM ako ponovo dođe do slične situacije“ - dodaje Vedrana, koja je u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa pronašla sigurnog partnera za nastavak svog obrazovanja.

ZŠEM je od 2013. godine AACSB akreditirana poslovna škola čime se nalazi u društvu TOP 5% najboljih ekonomskih fakulteta u svijetu. ZŠEM MBA program je 2020. proglašen među TOP 200 programa u svijetu i TOP 60 u Europi prema prestižnom QS rankingu.

Studenti često biraju ZŠEM jer nudi iznimne mogućnosti međunarodne razmjene na čak 150 partnerskih sveučilišta u više od 60 zemalja svijeta. ZŠEM internacionalno okruženje promiče i na kampusu gdje 34% studenata čine međunarodni studenti.

Više od 94% ZŠEM-ovaca zaposli se unutar godine dana nakon završetka studija, a tijekom studija studenti radno iskustvo stječu uz pomoć Career Centra koji im pomaže pri pronalasku obveznih stručnih praksi.

Predavači ZŠEM-a često se ubrajaju među vodeće hrvatske poslovne i ekonomske stručnjake. Većina naših predavača su stekli barem jednu obrazovnu kvalifikaciju u inozemstvu, najčešće u Zapadnoj Europi ili Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi naši predavači su uspješne poslovne osobe, koje mogu prenijeti svoja iskustva i praktična znanja našim studentima. Primjerice, studenti o marketingu ne uče samo kroz teoriju, već cijeli semestar, uz vodstvo profesora, izrađuju marketinške planove koje po završetku kolegija prezentiraju Upravi kompanije. Više o prednostima ZŠEM-a, kandidati mogu saznati ovdje ili putem e-maila info@zsem.hr.

Zainteresirani kandidati prijavu za prijemni ispit mogu ispuniti putem službene web stranice www.zsem.hr do 28.lipnja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije