Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat:

'Vlada nema mandat za prodaju HEP-a. To je izdaja nacionalnih interesa'

HEP
Željko Lukunić/PIXSELL
04.02.2015.
u 15:27

"HEP-ima novca za investicije, ali ga u tom ga sprječava Vlada", ističu iz Hrvatskog elektrodistribucijskog sindikata HEDISS

Iz Hrvatskog elektrodistribucijskog sindikata HEDISS , vezano uz najave da bi se kroz javnu ponudu mogao privatizirati HEP, upozoravaju da Vlada "nije dobila mandat da u svom mandatu prodaje HEP".

Smatra da se javna prodaja dionica organizira kako više građani Hrvatske ne bi bili vlasnici HEP-a, već bi to postale privatne korporacije ili neke države. Kritiziraju Vladu zato što je u četiri godine mijenjala četiri Uprave HEP-a i to ne po stručnom, nego stranačkom ključu.

Vlada dobit HEP-a uzima u proračun

"HEP-ima novca za investicije, ali ga u tom ga sprječava Vlada, koja umjesto ulaganja u izgradnju uzima dobit u proračun", pišu iz Sindikata te upozoravaju da Vlada svoju nesposobnost pokriva sa dobiti HEP-a u čemu se gube ulaganja u izgradnju novih proizvodnih objekata.

Naglašavaju da HEP posljednjih godina posluje s dobiti, a da Vlada preko dividende uzima više od milijarde eura godišnje. "Prodaja HEP-a može se nazvati izdajom nacionalnih interesa. Taj čin može izvesti samo netko tko ne želi dobro hrvatskoj državi i njenim državljanima", zaključuje u priopćenju predsjednik Hrvatskog elektrodistribucijskog sindikata HEDISS Mladen Borzić.

>>'HEP kakav je sad nije spreman ni interesantan za privatizaciju'

>>Milanović prije izbora priprema dokapitalizaciju HEP-a preko IPO-a

Komentara 5

CH
chemica
15:50 04.02.2015.

Sindikati opet trkeljaju. Prodaja Ine i Telekoma nije bila izdaja, ali čim se takne njih u HEP-u, eto prijetnje revolucijom. Onom salonskom. Puno bleji, ali malo mlijeka daje. Ili čega već. Ovi fakat bleje.

HB
hbhr
16:00 04.02.2015.

pazi uhljeba i parazita što se bune. A zašto se ne zalažete za manju cijenu struje obzirom na hidrološki dobru godinu pa da pomognete građanima i gospodarstvu (što je HEP-u i svrha, a ne ostvarivanje velike dobiti kojom opravdavate prevelike plaće i uhljebljivanje)

R0
R00kie
17:16 04.02.2015.

haha nisu se bunili kada se kralo ali sada se uhljebi ustaju kada ih privatni sektor zeli prodrmat, sram ih bilo. da rade posteno nebi se bojali IPO-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije