Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Telefonska sjednica

Vlada dala jamstvo za zaduženje Uljanika za vraćanje avansa kupcu broda iz Luksemburga

Brodogradilište Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
04.07.2014.
u 12:17

Riječ je o kupcu Dredging and Maritime Management S.A. Luxembourg, a jamstvo se odnosi na iznos od 124.560.000,00 eura za brod uvećano za troškove i kamatu što čini 80% avansnih uplata u iznosu od 155.700.000,00 eura

Vlada je danas donijela Odluku o davanju državnog jamstava za kreditno zaduženje Uljanik brodogradilišta za povrat avansa kupcu broda Dredging and Maritime Management  S.A. Luxembourg, G.D. Luxembourg u iznosu od 124.560.000,00 eura za brod uvećano za troškove i kamatu što čini 80% avansnih uplata u iznosu od 155.700.000,00 eura na telefonskoj sjednici Vlade.

Vlada je dala suglasnost Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i Uljanik brodogradilištu d.d. za zaduženje u zemlji i/ili inozemstvu, sukladno odredbama Odluke.

Poslovno stanje Uljanik Grupe, unatoč krizi prisutnoj na brodograđevnom i brodarskom tržištu, relativno je stabilno što potvrđuju činjenice da su značajno popunjeni kapaciteti do 2017. godine, a ugovaraju se i novi poslovi. U tijeku je i restrukturiranje Grupe te se u 2017. i 2018. godini očekuju pozitivni financijski efekti i rast kapitala i rezervi. Ova Odluka Vlade Republike Hrvatske omogućit će realizaciju predmetnog posla, a time i nastavak rada ovog važnog poslovnog subjekta koji zapošljava blizu 4.000 radnika i izvozi gotovo cjelokupnu proizvodnju te ima izniman značaj za gospodarstvo Istarske i Primorsko-goranske županije kao i cijele Republike Hrvatske.

>> Uljanik u 3. maju gradi dva broda za španjolski Marflet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije