Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U NO Hrvatskog telekoma ulazi Davor Majetić iz HUP-a

Dioničari će na skupštini odlučivati i o prijedlogu Uprave da se preostali dio dobiti iz 2018., 422,1 milijun kuna, upotrijebi za povećanje temeljnog kapitala Hrvatskog telekoma
29. ožujka 2019. u 08:25 2 komentara 177 prikaza
Davor Majetić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uprava Hrvatskog telekoma objavila je jučer na Zagrebačkoj burzi poziv na skupštinu dioničara koja će se održati 6. svibnja. Na njoj će vlasnici kompanije dati zeleno svjetlo za isplatu predložene dividende od 10 kuna po dionici, povećanju temeljnog kapitala i novim imenima u Nadzornom odboru.

Na razdoblje od tri godine Ivan Bartulović imenovan članom Uprave za ljudske resurse

Uprava na čelu Davorom Tomaškovićem, kojemu je danas (petak) zadnji radni dan u kompaniji, predlaže da se sedam kuna dividende po dionici, odnosno 568,5 milijuna kuna, isplati iz prošlogodišnje dobiti. Preostalih tri kune dividende po dionici, ukupnog iznosa 243,6 milijuna kuna, isplatilo bi se iz profita ostvarenih prethodnih godina.

Pravo na godišnju nagradu imat će svi dioničari upisani u depozitorij na dan 21. svibnja, a trebala bi im na račune sjesti 27. svibnja.

Dioničari će na skupštini odlučivati i o prijedlogu Uprave da se preostali dio dobiti iz 2018., 422,1 milijun kuna, upotrijebi za povećanje temeljnog kapitala Hrvatskog telekoma. Prihvati li to skupština kapital bi se povećao sa 9,8 milijardi na 10,2 milijarde kuna bez izdavanja novih dionica, razmjernim povećanjem udjela svih izdanih vrijednosnica u temeljnom kapitalu. Uz to, glavna skupština Hrvatskog telekoma odlučivat će i o prijedlozima Nadzornog odbora za izbor dva člana tog odbora. Marco Stehle iz Njemačke predlaže se na još jedan četverogodišnji mandat, dok bi u Nadzorni odbor trebao ući trenutačni glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, također na razdoblje od četiri godine.

Davor Tomašković Kadrovske promjene Tomašković podnio ostavku, iz Grčke dolazi novi šef Uprave HT-a

Kao što je spomenuto, u ponedjeljak, 1. travnja 2019. funkciju predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma od Davora Tomaškovića preuzima Konstantinos Nempis koji dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, i to s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika.

Davor Tomašković, koji je vodio Hrvatski telekoma od 2014. godine, podnio je ostavku na čelnu poziciju početkom prosinca prošle godine te odlazi iz tvrtke.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?