Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske promjene

Tomašković podnio ostavku, iz Grčke dolazi novi šef Uprave HT-a

Davor Tomašković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
11.12.2018.
u 17:59

Nempis će dužnost predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine, navodi se u priopćenju HT-a.

Davor Tomašković, predsjednik uprave Hrvatskog telekoma danas je Nadzornom odboru podnio ostavku na svoju poziciju s koje će otići 1. travnja 2019. Davor Tomašković nastavlja karijeru izvan DT Grupe, stoji u obavijesti HT-a objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.


Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Konstantinosa Nempisa, koji će dužnosti predsjednika uprave preuzeti 1. travnja sljedeće godine.

Novi šef dolazi iz Grčke

Novi predsjednik Uprave Konstantinos Nempis, dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika.

Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacijskoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama, stoji u obavijesti HT-a. 
Deutsche Telekom, većinski vlasnik HT-a ima 45 posto dionica OTE Groupa, telekomunikacijske tvrtke sa sjedištem u Grčkoj. OTE Grupa, pak u svom vlasništvu ima i Telekom Albanije i Telekom Rumunjske.

Detaljnije podatke o novom šefu HT-a Konstantinosu Nempisu danas nije bilo moguće dobiti, osim službenog imena Konstantinos Nempis u poslovnom svijetu služi se imenom Kostas Nebis.

Konstantinos Nempis treći je čelni čovjek HT-a, do sada su na čelnim pozicijama bili Ivica Mudrinić kojeg je nakon više od 15 godina – 2014. naslijedio Davor Tomašković.

Zahvale za uspjeh

Predsjednik Nadzornog odbora, Jonathan Richard Talbot, zahvalio je Tomaškoviću te između ostalog istaknuo:

“Od kada je došao na mjesto predsjednika uprave Hrvatskog telekoma, Davor je sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate. Pet godina zaredom HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti, te se nastavlja transformirati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 posto, čime postaje jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od 7 milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tijekom posljednjih 5 godina. Davor je također predvodio mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući uspješno preuzimanje Crnogorskog Telekoma”.

Davor Tomašković je pak u svom obraćanju nadzornima kazao:

“Hrvatski telekom je sjajna kompanija sa sjajnim timom zaposlenika. Ponosan sam na rezultate koje smo zajedno postigli. HT je u posljednjih 5 godina postao i jedan od najvećih investitora u zemlji kao i jedan od najznačajnijih poslodavaca koji svojim radom pridonosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog peto godišnjeg ciklusa koji je kompaniji bio potreban da se transformira, Hrvatski telekom je spreman za novo razdoblje i nove izazove”

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
14:59 11.12.2018.

pa zasto ide ako je sve tako dobro napravio?

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:43 11.12.2018.

Odlaze i dolaze, a stanje isto ili još i gore i opstaju samo zahvaljujući visokim cijenama!

JO
josipsigur3
15:42 11.12.2018.

Odlazi zato jer je čak i njemu postalo neugodno cicati novce naših građana i slati ih u Bonn!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije