Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Trgovački sud zaprimio prijedlog Fine za pokretanje stečaja 3. maja

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje.
28. prosinca 2018. u 13:07 2 komentara 50 prikaza
3.maj
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u petak je zaprimljen prijedlog Financijske agencije (Fina) za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. maju, a predmet je dodijeljen stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, doznaje se od predsjednice suda Ike Mohorović.

U Uljaniku ponovo pokrenut štrajk Bijeg od stečaja Uloži li država u Uljanik 415 mil. eura, vratit će joj se 256 mil., a ako ne – ništa

Stečajna sutkinja u ponedjeljak će otvoriti prethodni stečajni postupak, a u roku od 60 dana od podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja bit će zakazano ročište za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja.

Fina je nakon 120 dana neprekidne blokade računa 3.maja bila dužna zatražiti otvaranje stečaja. Trećemajci su s vjerovnicima pokušavali odblokirati račun 3. maja barem na jedan dan, ali im to nije uspjelo, pa je prošlog vikenda, do nedjelje 23. prosinca, ispunjen uvjet o neprekidnoj blokadi od 120 dana.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj te da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

Rijeka: Andrej Plenković posjetio brodograilište 3. Maj Andrej Plenković: 'Cilj nam je naći održivo rješenje da Uljanik i 3. maj funkcioniraju na tržišnoj osnovi'

Horvat je kazao da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju, da teče rok od osam dana i u tih osam dana Fina će sigurno odreagirati.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja uoči otvaranja stečaja isticali su da im pokretanje stečaja u brodogradilištu. u kojem je još oko 1.200 radnika, nije prihvatljivo te da za 3. maj treba iznaći zasebno i održivo rješenje. Smatraju da 3. maj nije kriv za nastalu situaciju, nego da je u probleme zapao zbog više od 523 milijuna pozajmica danih Uljaniku.

Štrajk - brodogradilište 3. maj Posrnulo brodogradilište U riječkom 3. maju počela isplata "minimalca", no štrajk se nastavlja

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje. Ministar je pozvao zainteresirane ulagače na iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju.

Pogledajte i video: Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan

Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar
UVEDENE STROŽE MJERE
Eskalira broj zaraženih: Mobiliziraju se studenti, umirovljeni liječnici, Arena
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • antonelić:

    još jedan veeeeliki uspjeh hrvatske vlade na čelu sa prd. anemijom ... uskoro sustižemo albaniju ( bolje rečeno , albanija sustiže nas ) ...