Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U riječkom 3. maju počela isplata "minimalca", no štrajk se nastavlja

Todorović ističe kako je počela isplata minimalne plaće od oko 2700 kuna, prve od tri minimalne plaće, koje mogu biti isplaćene putem državne Agencije za radnička potraživanja u slučaju stečaja ili blokade računa poslodavca
14. studenoga 2018. u 14:21 2 komentara 125 prikaza
Štrajk - brodogradilište 3. maj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Predsjednik Štrajkaškog odbora u Brodogradilištu 3. maj, Veljko Todorović, potvrdio je da je u  srijedu počela isplata minimalnih plaća za rujan, koje bi trebale biti isplaćene u sljedeća dva do tri dana, no da se štrajk u riječkom  brodogradilištu nastavlja do isplate punih plaća.

Prosvjed radnika Uljanika i 3. maja izlaze na ulicu Prosvjedni marš radnika 3. maja za spas brodogradilišta

Todorović ističe kako je počela isplata minimalne plaće od oko 2700 kuna, prve od tri minimalne plaće, koje mogu biti isplaćene putem državne Agencije za radnička potraživanja u slučaju stečaja ili blokade računa poslodavca.

Dodao je da će se štrajk nastaviti do isplate punih plaća, napomenuvši da se već približio rok, odnosno da bi već sutra trebale biti isplaćene plaće za listopad.  Novih informacija o rješavanju nagomilanih problema u 3. maju za sada nema, rekao je.

Štrajk - brodogradilište 3. maj
1 / 9
Prosvjed radnika Uljanika i 3. maja
Uljanik MARINA ŠUNJERGA Uljanik će pokazati znaju li radnici biti dobri vlasnici

Štrajkaški odbor, Krizni stožer za 3. maj, Sindikalni odbor za opstojnost 3. maja i rukovoditelji 3. maja uputili su prošlog tjedna Upravi Uljanika, Vladi RH i svima koji su uključeni u aktualne procese nekoliko zahtjeva.

Traže hitnu smjenu Nadzornog odbora (NO) 3. maja i imenovanje novog NO, kojeg bi činila dva člana iz Pule i dva iz Rijeke, uz postojećeg predstavnika radnika.

Zatražili su hitnu smjenu direktora 3. maja Maksimilijana Percana i imenovanje krizne uprave, vraćanje svih službi u okrilje 3. maja, uključujući tvornicu motora te sudjelovanje u izradi programa restrukturiranja Uljanika.

Gianni Rossanda Uljanik Rossanda: Inzistiranje na ostavci u ovom trenutku nanosi štetu Uljanik grupi

Uz to, trećemajci žele da izdvajanje riječkoga 3. maja iz pulskog Uljanika uđe u plan restrukturiranja i  bude pomno planirano i osmišljeno, kako bi se u 3. maju nastavilo raditi i ugovarati brodove.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • zagorecvz:

    Nek mi se objasni kakva je razlika kad su u štrajku ili kad nisu. Pa nemaju kaj delat mjesecima.

  • generacija57:

    Samo vi štrajkate,mi ostali ćemo da radimo za vas.