Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba li ga uvesti?

Što je točno porez na bogate i što bi donio Hrvatima? 'Traje trgovinski rat, ovo je potez očajnika. Treba opet nacionalizirati'

11.07.2022.
u 10:08

Kad je u Hrvatskoj došlo do deregulacije tržišta naftnih derivata, očekivalo se da će se smanjiti marža, no ona se povećala jer nije bilo prave konkurencije.

Komentara 12

GE
gemist
10:47 11.07.2022.

Porez na nekretninu u kojoj stalno živiš i vlasnik si,ne bi smio biti,ha,ak imaš još nekretnina,koje se povremeno koriste ili iznajmljuju tu pa se neću petljati jer kod nas stalno izmišljaju nove poreze,kao i za ostalo treba malo proučiti što susjedne države rade u takvim slučajevima

SW
Sweet
11:15 11.07.2022.

Porez na nekretnine treba! Ne na onu u kojoj živiš nego na apartmane, prazne stanove itd. Odmah milijun Slovenaca i ostalih stranaca budu obveznici. Stanovi su skupi jer aparmanlije i stranci kupuju stanove i aparmane kao ulaganje. Bolje nego da lovu čuvaju u banci. Neka plate porez.

Avatar nekakav
nekakav
11:24 11.07.2022.

porez na nekretnine (ne na bogate, to je nešto drugo) je dobra stvar, jer direktno regulira cijene, općenito trgovinu nekretninama. mi imamo stari komunistički izum, komunalnu naknadu, uravnilovku, po kojoj se za kvadrat plaća isti iznos, neovisno o tome jel to vila od 2 mil eura ili drvena baraka za 750 kuna. onaj koji ima vredniju nekretninu, je i platežno sposobniji. zašto nije isti iznos poreza na auto, već ide sve prema vrijednosti auta? uvođenjem poreza na nekretnine, nestaje komunalna naknada, i sređuje se stvar. za stan, kuću, u kojoj živiš, bit će manja stopa, al sve ono ekstra, višak kvadrata, se bude i treba oporezivati kao i u svim drugim zemljama. oni koji imaju uz posao, mirovinu, iznajmljivanje apartmana, udu morali regulirati svoj status, jer imaju nekretnine u kojima ne žive, već im donose zaradu, znači ostvaruju dohodak, što se uvije oporezivalo, samo je kod nas rentanje apartmana kao socijalna kategorija, pa platiš tisuću-dvije paušala, a ubere 20.000 eura. ulaganja, troškovi, zaboravite, i drugi ulažu u svoj posao, kupuju alat, strojeve, grade hale, pa ne plaćaju paušalni porez! porez na bogate bi bio porez za bogataše, al oni se uvijek snađu, i jedan apple drži stotine milijardi dolara na računima do kojih ne može američka porezna. i tako bude do kraja svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?