Sve za EU

Radić: Stranci imaju prednost na svim javnim natječajima!

jure-novi
Foto: Arhiva VL
18.12.2010.
u 14:35

Iako je 2010. godina bila najteža do sada, 2011. bit će još teža zato što nemamo projekte. Jedini način izlaska iz krize je građenje, zaključio je Jure Radić, šef IGH-a na domjenku

Iako je 2010. bila najteža do sada, 2011. bit će još teža, najavio je jučer Jure Radić, šef IGH-a na Božićnom domjenku koji, za razliku od prijašnjih godina nisu pohodili ni Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Marina Matulović Dropulić, ministrica graditeljstva, suvlasnica IGH, Željko Žderić, vlasnik Konstruktora ni Luka Miličić, vlasnik Dalekovoda. Radić kaže da bez graditeljstva nema izlaska krize i žestoko je kritizirao Vladu i HŽ koji je je raspisao natječaj za gradnju pruge Rijeka-Zagreb.

Ne radi tko ne gradi

– Onaj koji ne gradi taj ne radi. Iduća godina bit će gora od ove, zato što nemamo projekte. Jedini način izlaska iz krize je građenje. Pokojni predsjednik Tuđman još je ratne 1993. godine rekao da kopamo tunel Mala Kapela, iako je s druge strene bilo okupirano područje. Hrvatska nema budućnost bez industrije, a industrije nema bez gradnje – kazao je Radić. Hrvatska svoju budućnosti treba graditi na energetskom sustavu i zbog toga IGH se sprema za investiciju u termoelektranu Obrovac, najavio je Radić.

IGH je suvlasnik projekta TE Obrovac koja postoji u energetskom i urbanističkom planu Hrvatske i trenutno s jednom austrijskom tvrtkom dovršavaju investicijsku studiju.

–Investicija se procjenjuje na otprilike 300 milijuna eura – kazao je Radić, ne želeći više šričati o projektu, Radić je naglasio da je 2010. bila najteža godina koju graditeljstvo pamti, jer kriza ne posustaje, dok za 2011. misli da će biti još i teža.

– Nismo napravili projekte koje bi trebalo graditi. A što duže čekamo kriza će biti veća – kazao je Radić.

Borba protiv korupcije

Jure Radić žestoko se obrušio i na natječaje kojima se u Hrvatskoj više pogoduje stranim nego domaćim tvrtkama i investitorima.

– Nigdje u svijetu ne postoji da se favoriziraju strane tvrtke. Natječaj za prugu HŽ-a raspisan je tako da posao može dobiti samo tvrtka iz EU – požalio se Radić. Osvrnuo se Radić i na korupciju.

– Podržat ću i sve akcije protiv korupcije, jer nema boljeg rada od poštenog – zaključio je šef IGH Jure Radić.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
jankoprekobrda
14:57 18.12.2010.

Profesore ne srackaj, znamo da is mafijas i da si u mafijaskom krugu, ali zapamti profesore OTETO JE PROKLETO i doci ce racun na naplatu ili tebi ili naslijednicima tvojim.

DU
Deleted user
16:05 18.12.2010.

lol, radić se buni protiv pogodovanja tvrtkama??! taj čovjek stvarno nema granica u drskosti i krajnje je vrijeme da ga se zaustavi.

ZO
zoki5
19:51 18.12.2010.

Nesmije Dropulićka više prstom mrdnuti i eto Radića,da nema posla ha ha ha ha.Koja smlata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije