Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Projektom opremanja Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci stvoreni novi uvjeti poslovanja

Svrha projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture u gradu Križevcima.
21. prosinca 2018. u 10:25 110 prikaza
Razvojni centar i tehnološki park Križevci
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/6

Na području bivše vojarne „ban Stjepan Lacković“ u Križevcima nalazi se najveći tehnološki park u Hrvatskoj.  Riječ je o Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci koji je svoja vrata otvorio u listopadu 2016. godine. Projekt „Razvojni centar i tehnološki park Križevci“ odobrilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“. Nositelj i investitor projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci je Grad Križevci kojima je za realizaciju projekta odobreno 33.817.117,60 kuna bespovratnih financijskih sredstava. Partneri na projektu bili su Visoko gospodarsko učilište Križevci te Križevački poduzetnički centar d.o.o. kao nositelj razvoja poduzetničkih usluga i upravitelj Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci | Autor : PROMO Foto: PROMO

Nakon godine dana rada RCTP-a Križevci, Križevačkom poduzetničkom centru d.o.o. zajedno sa projektnim partnerom PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja odobren je projekt „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u ukupnoj vrijednosti projekta od 1.617.437,12 kuna, dok bespovratna financijska sredstva iznose 1.484.645,53 kune (91,79%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci | Autor : PROMO Foto: PROMO

Svrha projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture u gradu Križevcima. Ulaganjem u poslovnu infrastrukturu olakšava se rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području grada Križevaca i okolnih naselja i općina te se stvaraju preduvjeti za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta. Do sada, ovim projektom je izgrađena i uređena manja konferencijska dvorana koja po potrebi može biti jedan veća za stotinjak ljudi ili se pregradnim zidom može razdvojiti te postati dvije manje konferencijske dvorane za četrdesetak ljudi. Također je i uređen vanjski okoliš oko samog Centra u vrijednosti većoj od 130.000,00 kuna, što je uključivalo uređenje travnjaka, sadnju cvijeća i drveća, postavljanje klupa i kanti za smeće. Tu se nalazi i jedna pametna klupa, te su postavljeni stalci za bicikle kao i totem na ulasku u RCTP.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci | Autor : PROMO Foto: PROMO

Također su nabavljeni po jedan plinski i jedan električni viličar koji služi za korištenje tvrtkama u RCTP-u, ali i drugim zainteresiranim tvrtkama koje u svom posjedu nemaju viličare. Što se tiče unutarnjeg uređenja, nabavljene su sjedeće garniture za hodnik i sale za sastanke, poštanski ormarići za sve tvrtke članice RCTP-a Križevci, 200 komada stolica za konferencijske dvorane, opremljena je i zajednička kuhinja novom pećnicom i mikrovalnom te su postavljene zavjese na veće staklene površine. U ovom zadnjem projektnom tromjesečju nabavit će se i audio – vizualna oprema za veliku konferencijsku dvoranu, sustav video nadzora koji će nadzirati cijeli tehnološki park, RFID brave za kontrolu pristupa te nekoliko info monitora.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas