Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLANTIC GRUPA

Prodaja rasla bez obzira na Agrokor

Emil Tedeschi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
28.07.2017.
u 08:40

Gubitak udjela kod najvećeg kupca nadomjestili su širenjem suradnje s drugim kupcima, a osim prihoda rasla je i neto dobit

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci Atlantic Grupa je ostvarila ukupni prihod od prodaje od 2,5 milijarde kuna, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Kako objašnjavaju u kompaniji, do rasta je došlo širenjem suradnje s drugim kupcima čime je smanjena šteta zbog smanjivanja tržišnog udjela maloprodajnih lanaca u sastavu Agrokora kao najvećeg kupca.

Podsjećaju i kako je prvi dio godine obilježilo dezinvestiranje proizvodnje sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja u ovom segmentu.

Tvornice u njemačkom Bleckedeu i u Novoj Gradiški preuzela je belgijska kompanija Aminolabs, u Novoj Gradiški Atlantic je zadržao manjinski udio, a u objema tvornicama nastavili su ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.

Neto dobit nakon manjinskih interesa bila je 154,1 milijun kuna što je 15,4 posto više, a dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila je 281,5 milijuna kuna te je bila za 8,4 posto veća. Kako navode, na ukupan rast prihoda od prodaje najviše su utjecala Strateška poslovna područja Zdravlje i njega s rastom od 7,9 posto, Delikatesni namazi s rastom od 6,8 posto, Pića s rastom od 5,8 posto, te Slatko i slano s rastom od 4,2 posto. Najveću prodaju među pojedinačnim proizvodima imala je kava s udjelom od 20,1 posto. Domaće tržište raslo je 5,8 posto, a Srbija 2,1 posto.

Komentara 2

GU
General_U
11:32 28.07.2017.

sad će ovaj zamjenit gazdu.

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
09:17 28.07.2017.

Ja mislio proizvodnja rasla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije