Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.07.2017. u 13:27

Inače u medije dospiju cijeli iskazi svjedoka, no sad se sve drži pod kontrolom kako se ne bi ugrozila eventualna optužnica za Agrokor

Agrokor je na putu oporavka, poruka je koju čujemo od izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka te iz Vlade, dok paralelno na vidjelo izlaze razne financijske malverzacije koje su pratile poslovanje te kompanije.

Zbog toga su SDP i Most tražili osnivanje istražnog povjerenstva koje je do daljnjeg odgođeno jer je HDZ smatrao kako politika ne bi trebala ometati pravu istragu USKOK-a. A prema riječima glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ta istraga ide dobrim tempom, u nju su uključeni i porezna uprava i porezni USKOK, ali i revizija.

Da sve te institucije, pa i HANFA, istraže je li poslovanje Agrokora bilo sukladno zakonu, ovih je dana zatražila i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić dodavši kako nije na Vladi da to istražuje.

Ipak, poruka premijera Andreja Plenkovića s posljednje sjednice Vlade da “nadležne državne institucije, odnosno pravosudna tijela provode svoje aktivnosti” te da će i taj proces “kroz određeno vrijeme izgledno rezultirati nekim konkretnim rezultatima, ali nije na Vladi da to komentira”, pokazuje da je Vlada i te kako upoznata s cijelom istragom koja se vodi oko obitelji Todorić.

Istodobno, jasno je i da postoji velika želja da se cijeli taj proces odradi bez ijednog propusta koji bi u konačnici mogao ugroziti eventualnu optužnicu. Još u travnju država je donošenjem lex Agrokor praktički preuzela upravljanje ovom megakompanijom, a paralelno s time istražna su tijela ušla u tu kompaniju, no zanimljivo, za razliku od dosadašnje prakse kada smo u medijima mogli čitati detaljne iskaze ispitanih svjedoka, iščitavati inkriminirajuće dokumente istrage, do sada već mjesecima iz istražnih tijela nije iscurilo apsolutno ništa.

Što je pohvalno, jer dokažu li se nezakonitosti u poslovanju Agrokora koji se uz pomoć države godinama nekontrolirano širio, svima će biti interes da netko odgovara za njih. Na početku premijer nije želio da članovi Vlade komentiraju istragu, no sad je potpuno jasno da država kontrolira svaku etapu procesa Agrokor.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:15 28.07.2017.

Tja, kaj se more. Ishod je već poznat unaprijed - pojeo vuk magare. Prije ili poslije, za godinu-dvije ili za pet i više, svejedno je. Ta, u Agrokoru je uhljebljeno mnoštvo djece onih koji jesu ili su bili na vlasti, kao i isluženih političara. Pa zar ćemo proceusirati svoje?! Ma dajte nas, prosimo vas, najte drbati.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
09:43 28.07.2017.

Zašto bi curili podaci, kad je čoek kvalitetno obavio sve predradnje. Majstor iz Matanova kraja praznu vriću proda pod punu, a država privatila objeručke.

Avatar anlaser
anlaser
12:22 04.08.2017.

Eventualna optužnica ?Amateri bi već dosada prepoznali , locirali i uhitili većinu krivaca iako čini se da ih je svakim danom sve više .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije