Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaji i olakšice

Poslodavci žele poticaje da zaposle 700 radnika

zavod
Arhiva VL
22.04.2013.
u 19:40

Uvjeti iz Zakona o poticanju investicija ocijenjeni su kao bolji među tranzicijskim zemljama, čeka se ocjena zakonske provedbe

Ministarstvo poduzetništva i obrta primilo je 86 zahtjeva poduzetnika da im se odobri korištenje poticajnih mjera prema Zakonu o poticanju investicija i investicijskog okruženja iz rujna 2012.

Riječ je o zakonu koji tvrtkama koje ulože od 50 tisuća eura naviše i pri tome zaposle nove radnike država nudi znatne porezne olakšice, ali i konkretne novčane poticaje – primjerice, od tri do devet tisuća eura po novozaposlenom radniku. Zakon su strane financijske institucije ocijenile kao jedan od boljih među tranzicijskim zemljama, a u prvih šest mjeseci njegove primjene 86 tvrtki zatražilo je korištenje neke od poticajnih mjera za investicije vrijedne 2,4 milijarde kuna.

U novim bi projektima posao dobilo približno 700 radnika. Najviše je zahtjeva stiglo iz Varaždinske županije – 12, zatim Krapinsko-zagorske devet, Splitsko-dalmatinske osam te po šest iz Zagreba, Međimurja i Brodsko-posavske županije. Iz Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije nema nijednog zahtjeva. Tek sad se očekuje veći broj prijava jer je Vlada 28. ožujka donijela Uredbu koja propisuje sadržaj obrazaca i tehničke detalje. Prijave se dostavljaju nadležnom ministarstvu u čiji djelokrug spada investiranje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije