Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon odlaska cmc-a

Popijač: Brzo ćemo pronaći novog partnera za Željezaru

\'14.12.2009., Zagreb - Djuro Popijac, ministar gospodarstva. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
16.12.2011.
u 15:21

To je u interesu samog CMC-a jer sigurno želi povratiti dio sredstava, rekao je ministar gospodarstva

Zbog povlačenja američkog CMC-a iz sisačke Željezare i 916 otkaza koje su dobili radnici, ministar gospodarstva Đuro Popijač rekao je danas kako je ova Vlada pokušala sve da pronađe novog vlasnika željezare, ali u posljednjih mjesec dana ništa od toga nije urodilo plodom.

Pojasnio je kako CMC ima problema zbog krize te kako je povlačenje njihova poslovna odluka. Za prodaju željezarije su, kaže, angažirali CMC, a kako imaju uvid u cjelokupno tržište industrije i čelika, Popijač je ustvrdio kako će sigurno brzo pronaći novog partnera.

– To je u interesu samog CMC-a jer je uložio preko 100 milijuna eura i sigurno želi povratiti dio sredstava. To je jedino i najbolje rješenje, a svaki drugi eksperiment bio bi promašen – ustvrdio je Popijač te se osvrnuo i na sisačku rafineriju za koju su inzistirali da se ona ne zatvara jer bi to bilo pogubno. Zato se, kaže, nada da će i nova vlada inzistirati da se rafinerija u Sisku održi te da se nastave ulaganja u nju.

Komentara 47

NB
Navrnuti Bracanin
20:01 16.12.2011.

Bogami super Đuro je u akciji. U ovih par dana šta su mu preostali na funkciji on će nač partnera željezari? Ajde lovit rake g...are reka bi pokojni Smoje.

DU
Deleted user
05:34 17.12.2011.

cini mi se da se nece tako brzo pronaci novi partner... pogotovo ako bi trebao on biti i likvidan:-) mozda misli na drzavu i porezne obveznike... zar opet...

DU
Deleted user
17:05 16.12.2011.

ne bih ni znao da u hrvatskoj ima tako glupih ljudi da se ovaj popijač javno ne eksponira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije