Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koliko je isplativa?

Pogledajte sve priloge o gradnji niskoenergetske kuće

energetska kuća
Screenshot
09.11.2012.
u 15:27

Kako bi razbili mitove o skupoj zelenoj gradnji za koju ne postoji dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj, 24sata prate gradnju niskoenergetske kuće

Kako bi razbili mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji za koju nemamo dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj, već više od mjesec dana 24sata prate gradnju obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu i kroz praksu, na realnom projektu, svim zainteresiranima dostavljaju sve potrebne informacije ako se i sami žele upustiti u zelenu gradnju.

Projekt prate iz perspektive čitatelja bez osobitog građevinskog predznanja i iskustva te školski prolaze kroz plan gradnje niskoenergetske kuće i njegovu realizaciju. Uz reportaže s gradilišta donose i aktualne vijesti iz područja ekologije, energetske učinkovitosti i zelene gradnje. Na raspolaganju imaju znanje i iskustvo arhitekata, projektanata, graditelja i drugih stručnjaka o pitanju zelene i manje zelene gradnje.

U videogaleriji ovog članka pogledajte do sada objavljene reportaže s gradilišta, a na stranici 24sata.hr/niskoenergetska-kuca/ računajte pomoću različitih alata, pitajte stručnjake, upoznajte se s nepoznatim pojmovima iz područja energetski učinkovite gradnje, informirajte se!

Više pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:24 12.11.2012.

EVO kako se to radi npr u Njemačkoj :Državna potpora Potpuna izolacija Prije godinu dana, kaže nam Eva, pokvario im se bojler star 20 godina pa su pozvali majstora. Kada je malo sagledao situaciju, otvoreno im je rekao da nemama smisla da kupuju novi bojler, jer će ih to skupo koštati, a gubit će mnogo toplinske energije. - Umjesto toga nam je predložio da potpuno izoliramo kuću. Pozvali smo projektanta koji nam je izradio projekt za 4 dana, a cijela obnova je trajala dva mjeseca. Prezadovoljni smo. Nije tu samo toplinska nego i potpuna zvučna izolacija. Susjedi nam pomalo zavide, a mnogo ih se već odlučilo na obnovu - priča nam Eva. Zamjenili su stare prozore i vrata, zidove i strop obložili s 12 centimetara kamene vune, koja se pokazala kao nafunkcionalniji i najsigurniji izolacijski materijal, te uveli novi, automatski sustav grijanja.

OB
-obrisani-
07:27 12.11.2012.

Kamata 1 % ???????????????????? hahahahahahahaha eh ta njemačka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije