Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene i poduzetništvo

Petra Uzorinac: Ključ uspjeha je puno rada, truda, učenja i malo sreće

Petra Uzorinac
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
05.03.2019.
u 19:05

Projektu “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” pridružila se Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja neživotnih osiguranja u Allianzu

Večernji list i časopis Zaposlena u siječnju su započeli najopsežniji projekt mentorstva – “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. Cilj je podići svijest žena o važnosti ženskoga mentoriranja te ohrabriti jednu i drugu stranu da izvuku najbolje iz te dijade. Odabrane mentorice su snažna imena poslovnog svijeta u Hrvatskoj, a svojim iskustvom i savjetima pomagat će kandidatkinjama stjecati nove poslovne perspektive.

Među njima je i Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja neživotnih osiguranja u Allianzu Zagreb, koja je karijeru u osiguranju započela kao underwriter (eng. onaj tko preuzima rizik) pomorskih, transportnih i zračnih rizika, a onda nastavila djelovati na području odgovornosti, nezgode i imovine kao voditeljica odjela osiguranja, imovine, odgovornosti i neživotnog osiguranja osoba te potom postala i direktorica preuzimanja rizika.

– Kroz svoj radni put imala sam, i trenutačno imam, priliku mentorirati kolege na stručnom području – govori P. Uzorinac o svom iskustvu mentoriranja te dodaje da u timu ima i mladih kolega koji su netom došli s fakulteta te je kod njih opseg mentoriranja nešto širi jer ih je, osim tehničkih i stručnih znanja, bitno uputiti u pravila korporativne komunikacije i ponašanja. Ukratko, uvesti ih u poslovni svijet.

Direktorski posao donio joj je i priliku držanja stručnih edukacija i radionica unutar Allianza, a često je i predavačica na Konferenciji hrvatskih izvoznika te konferencijama Hrvatske udruge korporativnih rizničara. Kao najveća poslovna postignuća ističe uvođenje proizvoda iz područja osiguranja od odgovornosti na hrvatsko tržište te razvoj novih koncepata osiguranja u vidu cyber rizika.

Iako nikada nije imala mentora ili mentoricu, smatra da je “svaki mentor istodobno i učenik”, a imati mogućnost naučiti nešto novo o sebi i drugima i steći nove vještine – to su vrijednosti koje su najbolji ambasador konceptu mentoriranja.

Petra Uzorinac
1/18

Odazvala se na poziv nositeljice projekta iz časopisa Zaposlena Ane Gruden i odmah shvatila da je ovo zadaća koja zahtijeva proučavanje mentoriranja.

– Ana Gruden uvela me u priču, a kako vrlo odgovorno pristupam stvarima u životu i dosta truda ulažem u pripremu, odmah sam guglala – “mentoriranje for dummies” – govori nam P. Uzorinac koja tvrdi da, nažalost, nikada nije imala mentoricu ili mentora.

– Korisno je čuti tuđa iskustva i naučiti tako iz tuđih, a ne iz svojih pogrešaka – ističe ona.

Smatra da je dobro što će svaka mentorica imati još jednu kolegicu u poslovnom svijetu s kojom će lakše otvoriti pokoja vrata.

– Želim se nastaviti profesionalno usavršavati na području novih koncepata osiguranja i prenositi znanje na mlađe kolege u timu – otkrila je Petra i dodala da joj je također cilj postići balans između poslovnog i privatnog.

Projekt je tu da osnaži postojeće poduzetničke vještine, osvježi znanja na području poslovanja i kroz mentorstvo pomogne operacionalizirati uspjeh.

– Ključ uspjeha za bilo koga je puno konstantnog rada, truda, učenja, a neizostavno je imati i ponešto sreće – zaključuje stručnjakinja za osiguranje te dodaje: – Ako ste žena, treba vam dupla doza svega prethodno  navedenog.

Komentara 1

IL
iluzionist
23:17 05.03.2019.

nije loša..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije