Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis MENTORSTVO MEĐU ŽENAMA: Treba vam potpora u karijeri?

Petra Uzorinac: Ključ uspjeha je puno rada, truda, učenja i malo sreće

Projektu “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” pridružila se Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja neživotnih osiguranja u Allianzu
05. ožujka 2019. u 19:05 1 komentara 1295 prikaza
Petra Uzorinac
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Večernji list i časopis Zaposlena u siječnju su započeli najopsežniji projekt mentorstva – “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. Cilj je podići svijest žena o važnosti ženskoga mentoriranja te ohrabriti jednu i drugu stranu da izvuku najbolje iz te dijade. Odabrane mentorice su snažna imena poslovnog svijeta u Hrvatskoj, a svojim iskustvom i savjetima pomagat će kandidatkinjama stjecati nove poslovne perspektive.

Andrea Borošić Andrea Borošić Potreban je početni 'push': Svaki dan imam novi cilj

Među njima je i Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja neživotnih osiguranja u Allianzu Zagreb, koja je karijeru u osiguranju započela kao underwriter (eng. onaj tko preuzima rizik) pomorskih, transportnih i zračnih rizika, a onda nastavila djelovati na području odgovornosti, nezgode i imovine kao voditeljica odjela osiguranja, imovine, odgovornosti i neživotnog osiguranja osoba te potom postala i direktorica preuzimanja rizika.

– Kroz svoj radni put imala sam, i trenutačno imam, priliku mentorirati kolege na stručnom području – govori P. Uzorinac o svom iskustvu mentoriranja te dodaje da u timu ima i mladih kolega koji su netom došli s fakulteta te je kod njih opseg mentoriranja nešto širi jer ih je, osim tehničkih i stručnih znanja, bitno uputiti u pravila korporativne komunikacije i ponašanja. Ukratko, uvesti ih u poslovni svijet.

Direktorski posao donio joj je i priliku držanja stručnih edukacija i radionica unutar Allianza, a često je i predavačica na Konferenciji hrvatskih izvoznika te konferencijama Hrvatske udruge korporativnih rizničara. Kao najveća poslovna postignuća ističe uvođenje proizvoda iz područja osiguranja od odgovornosti na hrvatsko tržište te razvoj novih koncepata osiguranja u vidu cyber rizika.

Sanja Varlaj ŽENE I PODUZETNIŠTVO Sanja Varlaj: Nema linearanog uspjeha, važno je imati veliku strast

Iako nikada nije imala mentora ili mentoricu, smatra da je “svaki mentor istodobno i učenik”, a imati mogućnost naučiti nešto novo o sebi i drugima i steći nove vještine – to su vrijednosti koje su najbolji ambasador konceptu mentoriranja.

Petra Uzorinac
1 / 18
Predstavljen projekt Mentorica

Odazvala se na poziv nositeljice projekta iz časopisa Zaposlena Ane Gruden i odmah shvatila da je ovo zadaća koja zahtijeva proučavanje mentoriranja.

– Ana Gruden uvela me u priču, a kako vrlo odgovorno pristupam stvarima u životu i dosta truda ulažem u pripremu, odmah sam guglala – “mentoriranje for dummies” – govori nam P. Uzorinac koja tvrdi da, nažalost, nikada nije imala mentoricu ili mentora.

– Korisno je čuti tuđa iskustva i naučiti tako iz tuđih, a ne iz svojih pogrešaka – ističe ona.

Predstavljen projekt Mentorica Mentorstvo među ženama Održan prvi uspješan susret s mentoricama

Smatra da je dobro što će svaka mentorica imati još jednu kolegicu u poslovnom svijetu s kojom će lakše otvoriti pokoja vrata.

– Želim se nastaviti profesionalno usavršavati na području novih koncepata osiguranja i prenositi znanje na mlađe kolege u timu – otkrila je Petra i dodala da joj je također cilj postići balans između poslovnog i privatnog.

Projekt je tu da osnaži postojeće poduzetničke vještine, osvježi znanja na području poslovanja i kroz mentorstvo pomogne operacionalizirati uspjeh.

– Ključ uspjeha za bilo koga je puno konstantnog rada, truda, učenja, a neizostavno je imati i ponešto sreće – zaključuje stručnjakinja za osiguranje te dodaje: – Ako ste žena, treba vam dupla doza svega prethodno  navedenog.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme