Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži očitovanje

Orešar: Nikakav dug Jadrankamena nije otpisan

'oresar_PXL_unu_150411'
Jurica Galoić/Pixsell
22.03.2013.
u 14:57

Iznos od sto milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi moje tvrtke mogle imati prema Jadrankamenu – piše u obraćanju javnosti Brune Orešara

Sva potraživanja, sukladno postojećim računovodstvenim standardima i praksi, proknjižena su, ali nijedna kuna duga nikada nije bila otpisana, pa nije ni sada. Ne znam je li do ovakve interpretacije došlo zbog pogrešnog ili nespretnog izražavanja, no ono što je važno napomenuti jest da nikakav dug Jadrankamena – ni meni ni povezanim tvrtkama – nije otpisan, kao i da iznos od 100 milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi moje tvrtke mogle imati prema Jadrankamenu – piše u obraćanju javnosti Brune Orešara te se dodaje:

– Danas sam pismenim putem zatražio i službeno mišljenje stečajne upraviteljice Jadrankamena Anči Bašić, odnosno objašnjenje o kojem je to eventualnom otpisu riječ. U najkraćem roku, a po dobivenom odgovoru stečajne upraviteljice, bit ću slobodan izvijestiti hrvatsku javnost o svim potrebnim detaljima, kao i iznijeti informaciju o čemu je riječ.

Orešar je još naveo i da će iznijeti podatak koliko je novca osobno i putem povezanih tvrtki do sada točno izgubio stečajem Jadrankamena, odnosno koliko novca još može izgubiti u budućnosti s obzirom na to da je jamac za 80 posto svih kredita koje Jadrankamen ima prema kreditnim institucijama.

Podsjetimo, potraživanja radnika Jadrankamena, u ukupnom iznosu više od 16 milijuna kuna, u četvrtak je stečajna upraviteljica Anči Bašić priznala u cijelosti. Na posebnom ispitnom ročištu na Trgovačkom sudu u Splitu iznesen je podatak da Jadrankamen u stečaju duguje ukupno 206 milijuna kuna.

>>Anči Bašić DORH-u dostavila dokumentaciju protiv Orešara

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije