Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANKAMEN

Anči Bašić DORH-u dostavila dokumentaciju protiv Orešara

jadrankamen (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
21.03.2013.
u 14:33

Za Anči Bašić, stečajnu upraviteljicu pod kojom tvrtka posluje sitnim koracima, ali pozitivno, Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena je rekao da se snalazi kao riba na suhom

Potraživanja radnika Jadrankamena, u ukupnom iznosu od preko 16 milijuna kuna stečajna je upraviteljica Anči Bašić priznala u cijelosti. Na posebnom ispitnom ročištu održanom u četvrtak na Trgovačkom sudu u Splitu iznesen je podatak da Jadrankamen u stečaju duguje ukupno 206 milijuan kuna.

-To nije striktna brojka jer su neka potraživanja osporena pa je moguće da se u sudskim postupcima dokaže njihova pravovaljanost - rekla je Bašić.

Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena, tražio je da se ospore potraživanja bivših šefova na ime putnih naloga koji iznose od 200 do 2700 kuna, (ukupno manje od 4.000 kuna), ali i potraživanja nekolicine gospodarskih subjekata koji su, po njegovim riječima, ispostavili račune za usluge koje nisu izvršili u Jadrankamenu. Sudac Paško Bačić rekao je kako će se o tome odlučiti na sudskom postupku.

Nakon stečajnog ročišta održana je Skupština vjerovnika na kojoj je Bašić rekla kako trenutno u Jadranakamenu radi 110 ljudi. Obavljaju se poslovi, sklapaju novi ugovori, ali sudbina tvrtke ovisi o razlučnim vjerovnicima, u prvom redu bankama s kojima se pregovara da odustanu od ovrha, dio potraživanja oproste, dio reprogramiraju i uđu u vlasničku strukturu. Sastanak s njima je u ponedjeljak. Jadrankamen ima i velika potraživanja prema povezanim društvima koja su također bila u vlasništvu Bruna Orešara (Hoteli Novi, Lir i Orbis holding). Bašić je DORH-u dostavila dokumentaciju.

- Što se mene tiče, Jadrankamen ima perspektivu. Planiramo i nova zapošljavanja - rekla je Bašić.

Stečaj je otvoren u ožujku prošle godine, a do 31.12. 2012. Jadranakmen je ostavrio prihod od preko 14 milijuna kuna, dok je rashod bio manji od devet milijuna kuna, što znači da su poslovali u plusu za 5,6 milijuna.

- Stečajna upraviteljica govori o čudu, a u Jadrankamenu se snalazi kao riba na suhom. Imenovana je protivno zakonu. Nezakonito je uručila otkaze svim radnicima i bezrazložno stečajnu masu opteretila otpremninama. Jadrankamen nikad nije bio u goroj situaciji - rekao je Tonči Drpić. Novinarima je izjavio kako je cilj uvijek isti - uništiti tvrtku kako bi vlasnik Bruno Orešar prodao atraktivno zemljište Rusima.

>> Drpić uhićen jer je promijenio bravu na vratima u Jadrankamenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije