Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Obnovljena suradnja četiri burze

Burze iz Ljubljane, Beograda, Skopja i Zagreba poslovno surađuju od 2007. godine kada je potpisan memorandum o suradnji, a u međuvremenu su im se pridružile i burze iz Podgorice, Sarajeva i Banja Luke.
01. veljače 2011. u 15:20 1 komentara 2 prikaza
Čelnici četiri burze potpisuju anex Memoranduma o suradnji
Foto: Arhiva VL-a

Direktori burzi iz Ljubljane, Beograda, Skopja i Zagreba danas su na Zagrebačkoj burzi potpisali aneks memoranduma o suradnji kojim su definirali ciljeve zajedničkih aktivnosti za ovu godinu. Partnerstvo četiri najveće regionalne burze počelo je potpisivanjem memoranduma 2007. godine, a u međuvremenu su im se pridružile i burze iz Podgorice, Sarajeva i Banja Luke.

Do sada je ovo partnerstvo organiziralo nekoliko uspješnih domaćih i inozemnih dana regionalnog tržišta kapitala, čiju okosnicu čine zajedničke aktivnosti s ciljem povećanja vidljivosti regionalnih tržišta kapitala i njihovih vodećih izdavatelja te razvijanja odnosa s postojećim i potencijalnim investitorima, kao i druge oblike suradnje burzi potpisnica iz područja razvoja novih usluga i proizvoda, pravne regulative, edukacije i mnogih drugih aktivnosti koje skreću pozornost na brojne i još neiskorištene mogućnosti tržišta kapitala, kaže se u priopćenju Zagrebačke burze.

Plan djelovanja za 2011. godinu, između ostaloga, uključuje i razmatranje aktivnosti za omogućavanje udaljenog pristupa tržištu, usklađivanje kriterija uvrštenja u najviše tržišne segmente, mogućnost razvoja infrastrukture za prekogranične transakcije, podizanje svijesti o važnosti mirovinskih reformi za tržište kapitala, kao i razne edukativne aktivnosti.

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • lutomirski:

    To su sve bezvezne burze koje nemaju nikakvoga internacionalnoga zancenja, kao i njihove vlade !!!