Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

NLB za pola godine u gubitku 91 milijun eura

'27.05.2010., Ljubljana - Magistar Boze Jasovic, bivsi predsjednik uprave NLB-a. Photo: Dejan Mijovic/Zurnal24/PIXSELL'
'Dejan Mijovic/Zurnal24/PIXSELL'
11.08.2013.
u 20:50

No, slično kao što je napravila i hrvatska podružnica Hypo banke, uskoro namjeravaju izdvojiti nenaplativa potraživanja u zasebnu "lošu banku".

Nova Ljubljanska banka nagomilala je u prvih šest mjeseci 2013. gubitak od 91,2 milijuna eura, od čega se na slovensku maticu odnosi 85,8 milijuna eura. Najveći su uzrok ovakvom rezultatu rezervacije i otpisi po lošim kreditima, na što su utrošili 145 milijuna eura. No, slično kao što je napravila i hrvatska podružnica Hypo banke, uskoro namjeravaju izdvojiti nenaplativa potraživanja u zasebnu \"lošu banku\".

Osnovno je poslovanje bez izdataka za rezervacije u plusu, 35,1 milijun eura, nakon rezanja troškova poslovanja za 13 posto, na 161,9 milijuna eura. Gotovo jednako, 14 posto, smanjili su i troškove rada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije