Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao

Nizozemci zadovoljni, sklopili dogovor s Brodosplitom i za drugi brod

Brodosplit
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
18.05.2019.
u 11:35

Brod je vrlo dobre kvalitete i napravljen je po pristojnoj cijeni. Brodogradilište je zadržalo rokove isporuke, a to je najvažnija stvar u industriji, kaže gazda Oceanwide Expeditionsa.

Wijnand van Gessel, vlasnik nizozemske kompanije Oceanwide Expeditions, u razgovoru za portal Cruise Industry News potvrdio je kako će Brodosplit za tu tvrtku izgraditi i drugi brod za krstarenja polarnim područjima s obvezom isporuke u listopadu 2021. godine.

- Imali smo dobro iskustvo s brodogradilištem u Splitu, radeći s njima kao partner - rekao je Van Gessel.

Novi brod će biti sestra Hondiusa, kojeg će tvrtka preuzeti sljedeći tjedan, a nosit će ime Janssonius, po slavnom nizozemskom kartografu iz 17. stoljeća Johannesu Janssoniusu.

Van Gessel je zadovoljan poslom s hrvtskom tvrtkom.

- Hondius je vrlo dobre kvalitete i napravljen je po pristojnoj cijeni. Brodogradilište je zadržalo rokove isporuke, a to je najvažnija stvar u industriji. Hondius će napustiti Split sljedeći tjedan i otići u Nizozemsku gdje će početkom lipnja biti kršten - najavio je. 

Dodajmo kako Hondius ima kapacitet od 196 gostiju ili 174 u dvokrevetnoj sobi. Također, među značajkama su i veće kabine (neke s balkonima) i veliki salon za promatranje s velikim prozorima.

Komentara 3

Avatar Zagor 74
Zagor 74
12:20 18.05.2019.

Eto, i tko onda kaže da Hrvati ne znaju graditi brodove? Da će brodogradnja propasti nakon Uljanika? Bravo za Brodosplit! Propast će samo neefikasni i nesposobni kako god se zvali i koga god u vlasti imali. Pa je konačno vrijeme da ljudi shvate što je to kapitalizam za koji smo se opredijelili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije