Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Najpoželjniji poslodavac je dm, slijede T-HT i Agrokor

Najvažniji čimbenik atraktivnosti nekog poslodavca je sigurnost radnog mjesta (31%), a 61posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju portala MojPosao često razmišlja o promjeni poslodavca.
30. siječnja 2013. u 11:36 2 komentara 219 prikaza
dm, drogerie markt
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Unatoč gospodarskoj krizi 61 posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju portala MojPosao često razmišlja o promjeni poslodavca. U osmom po redu istraživanju o tome tko su najpoželjniji poslodavci i koji su razlozi njihove atraktivnosti provedenom tijekom prosinca sudjelovalo je više od 1.700 ispitanika, priopćio je MojPosao.

Najpoželjniji poslodavac već četvrtu godinu za redom je tvrtka dm drogerie-markt s 15,1 posto bodova što je povećanje od 1,7 posto u odnosu na lani. Druga je INA s 3,1 posto bodova dok je treća Pliva s 2.5 posto bodova koja je prošle godine bila na 10 mjestu.

Među prvih 10 se još nalaze i T-HT, Agrokor, HEP, Atlantic Grupa, Zaba te dvije tvrtke koje prošle godine nisu bile niti među prvih 20- IKEA i Müller.

Drogerie- markt najatraktivnija je tvrtka za oba spola, iako je žene (18,8%) preferiraju u odnosu na muškarce (7,5%). Muškarcima je na drugom mjestu INA, a ženama Pliva.

Drogerie- markt je i najpoželjniji poslodavac bez obzira na dob ispitanika i neovisno o stručnoj spremi. Ispitanicima sa završenom srednjom školom drugi najpoželjniji poslodavac je INA (3,2%), a zatim Müller (2,9%). Ispitanici s višom stručnom spremom na drugo i treće mjesto pozicionirali su tvrtke Agrokor (2,3%) i T-HT (2,1%), dok je visokoobrazovanim ispitanicama na drugom mjestu Pliva (4,2%) a na trećem INA (3,7%).

Najvažniji čimbenik atraktivnosti nekog poslodavca je sigurnost radnog mjesta (31%), a prema tom čimbeniku ispitanicima je najatraktivniji HEP. Drugi čimbenik je prilika za napradak u struci (28%) prema kojem je najviše bodova dobila Atlantic grupa, a treći je socijalna odgovornost poslodavca(27%), kriterij koji najviše zadovoljava Muller. Na zdanjem mjestu po važnosti nalazi se hijerarhijsko napredovanje (18%).

35 posto ispitanika želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, 16 posto voljelo raditi u držanvnoj tvrtki ili instituciji, 14 posto ih želi raditi u stranoj tvrtki, a svega 13 posto u privatnoj tvrtki u domaćem vlasništvu. Samo 12 posto ispitanika zaposleno je kod svog poslodavca prvog izbora što je smanjenje od 10 posto u odnosnu na lani.

>> U DM-u 101 radnica na porodiljnom, plaća 8209 kn

 

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • igorl:

    T-scum je na listi? Pa oni izbace ekipu nakon sto navrse 45. godinu i ne mogu vise raditi 12 satno radno vrijeme... Svakih godinu dana imamo prosvjede starih radnika koje nakon sto izraubaju zamjene novim modelima :D Tko bi zelio ... prikaži još!o raditi u firmi koja nimalo ne postuje tvoje iskustvo i lojalnost. I.

  • rokiboj:

    lako je Agrokor poželjan kad u konzumu trgovci su robovi koji rade za 2600kn