Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vip let

Na letovima s pet zvjezdica i hrvatske stjuardese

'09.05.2012., Velika Gorica - U Zracnoj luci Zagreb odrzano je svecano obiljezavanje inauguracijskog leta Qatar Airwaysa za Zagreb. Stjuardese Qatar Airwaysa.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL '
'Davor Puklavec/PIXSELL'
10.05.2012.
u 23:27

Od linije s Dohom, preko Budimpešte, korist će imati i putnici u Kinu, Indiju, Tajland, Japan... ali i naši iseljenici u Australiji

Neki od pedesetak hrvatskih stjuardesa i pilota koji rade za Qatar Airways svakodnevno će svraćati u domovinu. Zrakoplovi jedne od samo šest kompanija na svijetu s pet zvjezdica od srijede, naime, slijeću i u Zagreb. Zračni prijevoznik koji iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete u aviobiznisu glavni je grad Hrvatske, svoju 114. destinaciju, povezao svakodnevnim letovima s Budimpeštom i Dohom. Opredjeljenje kompanije je, pak, da na tim letovima uvijek u posadi bude i barem dvoje hrvatskih državljana.

– Koliko ozbiljno mislimo, pokazuje činjenica da smo odlučili letjeti u Zagreb svaki dan, a podjednako računamo i na poslovne putnike i turiste. Dakako da smo zainteresirani i za suradnju s Croatia Airlinesom, suradnja s nacionalnim avioprijevoznikom politika je kompanije – kaže potpredsjednik Qatar Airwaysa za Europu Johannes Paul.

Jedna od najbrže rastućih aviokompanija u svijetu, osnovana prije samo 15 godina, u floti ima 108 aviona, a sa 50 milijardi dolara ušla je u nabavu 250 novih aviona. Zagreb je samo jedna od desetak novih zračnih luka koje Qatar Airways u 2012. ucrtava u rute.

– Po jedan novi zrakoplov preuzimamo praktički svakih 15 dana i imamo mogućnosti i za uvođenje novih i povećanje kapaciteta na postojećim linijama, a usredotočeni smo na tržišta za koja ocjenjujemo da trebaju dodatne kapacitete – kaže predsjednik uprave Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

Split zasad nije u planu, a nova će linija bitno pojednostaviti i putovanje prema Kini, Indiji, Tajlandu i Japanu te Australiji, što je važno za hrvatske iseljenike. Katarski avioprijevoznik računa da će Zagreb biti polazišna točka i putnicima iz Slovenije, BiH te Crne Gore. Inače, za povratnu kartu do Budimpešte u prodaji preko agencija treba oko 1180, a za Dohu oko 5900 kn. U cijene su uračunate i pristojbe.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:52 10.05.2012.

strašna vijest.....ma ajde....

MO
Mostina
09:51 11.05.2012.

Izvanredna vijest za Zagreb, koji malo pomalo poprima karakteristiku europskoga grada. Jos samo da se ovaj provincijski austrijski kolodvor zvan Zracna luka Zagreb pretvori u aerodrom. No na to cemo cekati vjerojatno novu vladu, jer su ovi mediokriteti nesposobni za tako nesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije