Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR DIREKTORA HTZ-a

Lorencin o propalom natječaju: Za najljepši posao u Hrvatskoj želimo više od 6 kandidata

Darko Lorencin
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
19.06.2014.
u 18:52

Ponavljanje natječaja nije demotivirajuće, to samo znači da smo principijelni, tvrdi Lorencin

Na natječaj za posao čistačice u jednom novozagrebačkom vrtiću stigne nekoliko stotina molbi, a za poziciju direktora i plaću od dvadesetak tisuća kuna, s puno inozemnih putovanja i dnevnica, svega šest kandidata. Ta činjenica, kad rezimira nedavni neuspjeli natječaj za izbor direktora Hrvatske turističke zajednice, prilično čudi i ministra turizma Darka Lorencina.

- To je jedan od najljepših poslova u Hrvatskoj i nevjerojatno mi je da se javi tako malo ljudi. Htjeli bi da se prijavi što više zainteresiranih, na čelnom mjestu u Hrvatskoj turističkoj zajednici želimo vrhunskog marketinškog stručnjaka. Natječajne uvjete smo i mijenjali da bi privukli što širi krug kandidata (više nije potrebno pet godina menadžerskog iskustva u turizmu nego općenito, op. a.), a ne da bismo nekome pogodovali kako su neki komentirali. Vjerujem da ćemo na ponovljenom natječaju i dobiti to što smo željeli - veli Lorencin, koji se ne slaže da bi poništavanje natječaja moglo odbiti potencijalne kandidate.

- Ne, upravo suprotno. To što je natječaj poništen samo potvrđuje da smo bili principijelni. A tako će biti, mogu obećati, do kraja. Ministar turizma otpočetka uvjerava da se politika neće uplitati u izbor direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Natječaj je, pak, poništen jer niti jedan od kandidata, kako je glasilo službeno objašnjenje, nije bio odgovarajući. Zna se, međutim, da se Povjerenstvo za izbor nije moglo dogovoriti da li Turističkom vijeću koje donosi odluku, predložiti Ivanu Šoljan ili Ivicu Vrkića. Posao im nije olakšao ni Lorencin koji, kako svjedoče članovi Turističkog vijeća, nije zauzimao stranu.

Ponovljeni je natječaj otvoren još desetak dana, a novina je da će se sada nesložnom Povjerenstvu olakšati posao tako što će se kandidate slati i na dodatna testiranja.

>>Što je Hrvatska turistička zajednica bez direktora

>>Niko Bulić ignorira poziv da se vrati na posao

Komentara 10

LU
lutomirski
20:41 19.06.2014.

ko tebe postavi kao ministra turizma, kad budes bijo 20 puta u Tajlandu i sve azijske zemlje obisao, kao i druge destinacije onda mozes nesto govoriti, ali vi svi isto tako u Saboru zivite od mandata do mandata i perete narodu mozak, a nemate niti pet minuta iskustva o ekonomiji ili kako se vodi drzava..

DU
Deleted user
21:03 19.06.2014.

...a za poziciju direktora i plaću od dvadesetak tisuća kuna, s puno inozemnih putovanja i dnevnica, svega šest kandidata...to je to razmišljanje, plaće, dnevnice i putovanja, stručnost se nije ni sjetil spomenuti

Avatar Tiffany79
Tiffany79
19:48 19.06.2014.

Stavili ste pjevaca Danija Marsana kao konzulata u Milanu,vjerujem da vam nisu potrebni odvec jaki rekviziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije