Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.06.2014. u 12:00

Nakon smjene Meri Matešić, koja je uslijedila u ožujku nakon što Turističko vijeće većinom glasova nije prihvatilo njeno izvješće o ostvarenju programa rada za 2013. godinu, i poništenog javnog natječaja za novog direktora Glavnog ureda HTZ-a ministar se nimalo ne uzbuđuje.

Darko Lorencin, ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice, ne vidi ništa zabrinjavajuće u činjenici da HTZ ulazi u glavnu sezonu bez direktora Glavnog ureda.

Nakon smjene Meri Matešić, koja je uslijedila u ožujku nakon što Turističko vijeće većinom glasova nije prihvatilo njeno izvješće o ostvarenju programa rada za 2013. godinu, i poništenog javnog natječaja za novog direktora Glavnog ureda HTZ-a ministar se nimalo ne uzbuđuje.

Na pitanje novinarke Slobodne kako HTZ funkcionira bez čelnog čovjeka ministar Darko Lorencin odgovara da su se „svi članovi Turističkog vijeća složili da Glavni ured HTZ-a funkcionira dobro". Ako sve funkcionira dobro, zašto uopće traže novog direktora Hrvatske turističke zajednice?

Predsjednik može odahnuti, nakon slike stiže i ton 

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, ne mora se više žaliti da u predizbornoj trci za Pantovčak kod njegove protukandidatkinje „ima slike, ali nema tona". Na saboru HDZ-a u Lisinskom jasno mu je poručeno da je on „kuhana pileća nogica". Intonacije radi.

Splitske klarise žele prenamijeniti zemljište i graditi hotel na Marjanu

Sveta Klara Asiška, osnivačica siromaškog reda klarisa posvećenih kontemplaciji, sigurno bi sa zanimanjem pročitala vijest iz Slobodne da su njene sljedbenice zatražile izmjenu splitskog GUP-a. Splitske klarise zatražile su prenamjenu 2500 četvornih metara zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko kako nekretnina ne bi „propadala". Nevolja je što se parcela nalazi u zoni stroge zabrane gradnje na Marjanu, a časne sestre bi gradile – hotel! Nadamo se skroman, u duhu učenja svete Klare.

Komentara 2

ZD
zdepar
17:08 18.06.2014.

čemu služi turistička zajednica kada je 75% turističkih kapaciteta u inozemnim rukama , tako vrhnje odlazi neobrano , a mi se veselimo mrvicama od PDV-a i boravišne taxe

Avatar Carrera
Carrera
13:02 19.06.2014.

hrvatska turistička zajednica je još jedna beskorisna tvorevina uz hgk i zamp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije