Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Kupujete nekretninu? Evo kakvo je stanje na tržištu!

Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koje tri mjeseca zaredom bilježe oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini
01. ožujka 2017. u 11:30 6 komentara 25023 prikaza
srednjaci
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi oporavak u odnosu na isti mjesec prošle godine i siječanj 2017. godine, pokazuje novo istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 166 tisuća aktivnih oglasa u veljači 2017. godine.

Cijene stanova zabilježile su oporavak na godišnjoj razini zahvaljujući rastu cijena stanova u Zagrebu i Splitu, ali su i dalje niže za osam posto u odnosu na veljaču 2011. godine.

nekretnine na Njuškalu | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Među navedenim gradovima u Hrvatskoj, cijene stanova najviše rastu u Splitu, Zadru te u Zagrebu. Rijeka također pokazuje blagi oporavak cijena stanova dok Osijek nastavlja sa stagnacijom cijena po četvornome metru stana.

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u većini županija u priobalju tijekom veljače nastavile s oporavkom cijena.

 POTRAŽNJA NA NJUŠKALU Hrvati najviše traže stariji model iPhonea, odmah iza njega je najžešći rival Njuškalo TOP 10 Znate li koji je najtraženiji auto na Njuškalu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koje tri mjeseca zaredom bilježe oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini.

Kontinentalne županije koje bilježe najveći pad prosječnih cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ujedno su i županije s najnižim cijenama nekretnina općenito. Cijene nekretnina najniže su u Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Cijene izrazito variraju kada analiziramo po gradskim četvrtima u Gradu Zagrebu te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 930 eura po kvadratu za stan, do općine Gornji Grad – Medveščak s prosječnom cijenom od 2141 eura po kvadratu za stan te 2207 eura za kvadrat kuće. Najveća je potražnja za stanovima u četvrti Trešnjevka – jug, posebice za stanovima od 70 kvadrata cjenovnog ranga od 600 do 700 tisuća kuna. Osim Trešnjevke jug, bilježimo i veću potražnju u četvrtima Gornji Grad – Medveščak, Trešnjevka – sjever, Donji Grad i Maksimir.

nekretnine na Njuškalu | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Dubrovnik je i dalje najskuplji grad u Hrvatskoj, s godišnjim rastom cijena nekretnina od čak jedanaest posto. Po visini cijena slijede ga Opatija i Hvar.

U veljači 2017. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu - u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata prosječnih 426 eura. Vukovar ujedno bilježi i najveći pad cijena na godišnjoj razini, gotovo 12 posto, a u negativnom ga trendu slijedi Bjelovar s padom cijena nekretnina od osam posto.

nekretnine na Njuškalu | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

>> Ovaj automobil možete nabaviti za samo 1000 kuna

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar intimus500
  intimus500:

  izvor podataka njuškalo ... toliko o vjerodostojnosti podataka.

 • Zivac07:

  Što znači oporavak? Smanjivanje prema realnoj cijeni?

 • Deleted user:

  Tamo di nema dobro plaćenog posla se nekretnine poklanjaju. Ali opet nitko neće. Zamislite...