Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

King ICT dobio tri velika regionalna projekta vrijedna 2,8 milijuna eura

računalo
Reuters
28.12.2009.
u 11:10

Ovo je dokaz da hrvatske tvrtke mogu konkurirati na jakom europskom tržištu vlastitim kompetencijama i profesionalnošću u osmišljavanju i vođenju tako velikih i složenih projekata.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji tvrtka KING ICT dobila je tri velika regionalna projekta ukupne vrijednosti 2,8 milijuna eura u Srbiji i na Kosovu, priopćeno je iz kompanije.

Od toga su dva projekta tehničke zaštite koje će tvrtka KING ICT odraditi u suradnji s tvrtkom L3 S&DS za koji je KING ekskluzivni dobavljač uređaja i certificirani integrator. L-3 S&DS je proizvođač naprednih sustava za skeniranje osoba, prtljage i tereta čiji proizvodi koriste razne provjerene tehnologije, od RTG zraka visoke snage, preko računalne tomografije (CT), do elektromagnetskih valova visoke frekvencije (millimeter wave). U svijetu je postavljeno više od 18.000 uređaja poduzeća L-3 Security and Detection Systems (S&DS) za potrebe policije, vojske, carine te svih grana javnog prometa, državnih institucija i privatnih poduzeća

Naziv trećeg projekta je EU - IT Pilot Project in the field of Education, a cilj mu je unaprijediti obrazovni sustav na Kosovu primjenom računalno-informacijskih tehnologija.

KING ICT je pobijedio na natječaju Europske komisije – Ureda na Kosovu i to kao glavni i jedini nositelj ovoga velikog dvogodišnjeg projekta, u jakoj konkurenciji velikih međunarodnih konzorcija. Vrijednost projekta je dva milijuna eura.

Ovo je prvi takav projekt hrvatske tvrtke u Europi i rezultat je dugogodišnjih iskustava KING ICT-a u području e-learninga i IT-a. Ujedno, ovo je dokaz da hrvatske tvrtke mogu konkurirati na jakom europskom tržištu vlastitim kompetencijama i profesionalnošću u osmišljavanju i vođenju tako velikih i složenih projekata.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
hrvoje76
11:54 28.12.2009.

to ce bit dokaz nakon sto ih uspjesno zavrse...

Avatar kresh_35
kresh_35
12:06 28.12.2009.

kakve su ovo gluposti od teksta? 3 velika projekta i to regionalna a ne vrijede ni 3 milje €????? to nisu projekti nego obicni sitni poslovi koji ce posluzit za tekuce poslovanje nek im je marza 20% (a nije) to) to je 600 somova, 4 milje kuna je kikiriki lova za firmu s tolko zaposlenih a ne neka velika lova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije