Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijere

Ivan Ivin preuzima vodstvo Ilirike Investa

Ivin
Arhivska fotografija
16.12.2009.
u 12:46

U Iliriku je pozvan da napravi isti posao kao u MP Investu, pa tako pokreće također BRIC fond, dakle usmjeren na tržišta Brazila, Kine, Indije i Rusije.

Ivan Ivin preuzima vodstvo Ilirike Investa, a nakon dvije godine provedene u njegovu projektu MP Investu, koji je, iako je startao u krizi, pokazao zavidne rezultate, posebno zato što su ulaganja bila orijentirana na tržišta u razvoju.

Tako je primjerice MP BRIC ove godine imao rast veći od 50 posto. U Iliriku je pozvan da napravi isti posao, pa tako pokreće BRIC fond, dakle usmjeren na tržišta Brazila, Kine, Indije i Rusije.

- Želja nam je omogućiti izravan pristup tim tržištima. Znamo da je teško doći izravno do određenih tržišta, primjerice Indije, no bit ćemo prvi koji to mogu pružiti svojim udjelničarima. Kina je i dalje dosta zatvorena za neke vrste ulaganja, ali i to će se promijeniti, a mi želimo spremni dočekati nove prilike – kaže Ivin.

Dodaje da su ta tržišta velik potencijal s obzirom na to da na tim tržištima živi 40 posto stanovništva, a isto toliko ostvare i svjetskog BDP-a. Predviđa se, kaže, da će Kina i Indija biti dominantan globalni dobavljač dobara i usluga, a Brazil i Rusija glavni dobavljači sirovina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije