Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnologija

IBM-u u prvom tromjesečju ove godine rasla dobit 13 posto

IBM
AFP
20.04.2010.
u 08:36

Računalni div ostvario je 2,6 mlrd. dolara dobiti, u odnosu na 2,3 mlrd. u istom razdoblju lani. Na rezultat je utjecala i slaba vrijednost dolara kad su inozemnu prodaju, koja je rasla, konvertirali u američku valutu.

Kompjutorski div IBM zaslužan je za oporavak korporativne potrošnje na tehnologiju s porastom dobiti od 13 posto u prva tri mjeseca 2010. Dobit im u tom razdoblju iznosi 2,6 milijardi dolara, a u istom razdoblju lani ostvarili su2,3 milijarde dolara.

Prodaja je porasla pet posto, na 22,9 milijardi dolara. Kako prenosi BBC, u tvrtki kažu da im je sadašnji profit manje rezultat rezanja troškova, što im je pomoglo u ostvarivanju dobiti prošle godine, a više poboljšanja ukupnog poslovanja, ali i slabog dolara, nakon što su inozemnu prodaju konvertirali u američku valutu. Tvrtka se sada više usredotočila na softver i servisiranje klijenata nego na hardver.

- Gledajući u budućnost, uvjereni smo u svoju sposobnost podizanja dobiti - izjavio je glavni izvršni direktor IBM-a Samuel Palmisano.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije