Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna skupština T-H

HT može proizvoditi i distribuirati struju i plin, ali i posluživati hranu

mudrinić
Boris Šćitar/VL/PIXSELL
17.06.2013.
u 18:45

HT će se u budućnosti baviti proizvodnjom električne energije, opskrbom, trgovinom, prijenosom, distribucijom i organiziranjem tržišta električne i toplinske energije

Hrvatski telekom održao je jučer glavnu skupštinu dioničara, a na njoj su izglasane sve točke dnevnog reda. Tako je, među ostalim, dopunjen Statut tvrtke te je HT glasovima dioničara potvrdio da će se u budućnosti baviti proizvodnjom električne energije, opskrbom, trgovinom, prijenosom, distribucijom i organiziranjem tržišta električne i toplinske energije. Jednako tako HT će se baviti trgovinom i opskrbom te posredovanjem na tržištu plina te projektiranjem, proizvodnjom i održavanjem sustava za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Hrvatski telekom bit će registriran i za pružanje usluga novčanih pošiljaka i računovodstvenih poslova, ali i za pripremanje i serviranje hrane te pića i napitaka.

HT, koji je u 51-postotnom vlasništvu Deutsche Telekoma, dok je 7 posto dionica u rukama Fonda branitelja, 3,5 posto u Umirovljeničkom fondu, a ostatak imaju mali dioničari i institucionalni ulagatelji, isplatit će dividendu od 20,51 kunu po dionici, koja će na računima dioničara biti do 8. srpnja.

>>T-HT: Dobit pala 6,4%, predložena dividenda od 20,51 kunu po dionici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije