Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh domaćih vinara

Hrvatska graševina, plavac mali, pošip i crljenak osvajaju Japan

vino
Foto: Thinkstock
25.02.2016.
u 00:10

Na japanskom tržištu godišnje se popije 364 mil. litara vina, među kojima dominiraju europska što daje odlične šanse i hrvatskim vinima

Graševina, pošip, plavac mali, crljenak samo su neke od domaćih vinskih sorti koje su ovih dana osvojile kupce na Supermarket Trade Showu, najvećem sajmu trgovine u Japanu.

Sva predstavljena vina Belja, PP Orahovice, Kraljevskih vinograda i Zlatan Otoka odlično su, naime, ocijenjena pa Tsuneharu Hiyoshi iz distributerske tvrtke Fuji Trading najavljuje znatno povećanje uvoza hrvatskih vina u Japan, kao i posjet japanskih kupaca našim vinarijama u rujnu, priopćili su jučer iz Belja.

Na japanskom tržištu godišnje se popije 364 mil. litara vina, među kojima dominiraju europska što daje odlične šanse i hrvatskim vinima. Hiyoshi kaže kako je hrvatski izvoz sada neznatan, no zbog pozitivnih reakcija ubuduće će krasiti sve važnije sajmove i kušanja u Japanu. Ljiljana Vajda-Mlinaček iz Belja tvrdi kako se njihova graševina svježinom i autentičnošću pokazala odličnim izborom vina uz japansku kuhinju, čemu svjedoči kontinuirana i ponuda u odabranim trgovačkim centrima i restoranima u Japanu.

U restoranima Tokija i Osake važno mjesto ima i crljenak Kraljevskih vinograda, koji je u kombinaciji s jadranskom tunom Japance nedavno osvojio na Sushi, Tuna & Wine festivalu u Zadru, istaknuo je Zoran Pantalon

>>Japanci slavili vino kupajući se u njemu

>>Iz srca Champagne na Kaptol s ekskluzivnim mjehurićima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije