Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obustavili isplatu

HPB radnicima isplatio božićnice pa ih tražio da ih vrate

HPB
Marko Lukunić/Pixsell
03.01.2013.
u 14:03

HPB je na temelju kolektivnog ugovora iz srpnja radnicima 19. prosinca isplatio 1000 kuna

Hrvatska poštanska banka svojim je radnicima isplatila božićnicu da bi ih nakon dva dana tražila da je vrate.

Naime, HPB je na temelju kolektivnog ugovora iz srpnja radnicima 19. prosinca isplatio tisuću kuna, no isplata je nakon dva dana obustavljena. Slučajno ili ne, obustava božićnica koje banku stoje nešto više od milijun kuna dogodila se dan nakon što je u Narodnim novinama osvanuo propis kojim se u javnim službama uskraćuje isplata božićnice.

Poslovni.hr iz krugova bliskih banci neslužbeno doznaje da se odluka o obustavi nametnula kao normalna reakcija na gospodarsko stanje u državi. Sindikati ne dijele to mišljenje.

– Ugovori, što uključuje i kolektivni, sveto su pismo i tu su da se poštuju – rekla je pravna savjetnica u Sindikatu bankovnih i financijskih djelatnika (SBF) Željka Obradović.

Komentara 6

OB
-obrisani-
16:47 03.01.2013.

Neka im Protega vrati sve te silne božićnice.

BU
BubyZG
18:27 03.01.2013.

Ako je kriza ( a JEST ), neka banke malo pomognu i oproste nam pokoju ratu kredita, jer nemamo ! NE ?? Slijede ovrhe !!?? Onda niti zaposlenici u HPB-u neka ne daju niti jedno pravo po kolektivnom UGOVORU !!!! Ili ćemo SVI stegnuti remen ili NEĆEMO !!!!!!

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
21:37 03.01.2013.

Pa, da. Radnici HPB-a moraju vratiti "božićnice" kako bi se mogle podjeliti povišice podobnima. Ima logike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije