Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA

Horvat misli da neće doći do stečaja 3. maja

Ministar gospodarstva Darko Horvat na radnom sastanku u mesnoj industriji Vajda
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
27.06.2019.
u 13:36

Idući tjedan, 4. srpnja održat će se novo ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak kako misli da neće doći do stečaja 3. maja te kako postoji namjera iznalaženja rješenja za pomoć tom brodogradilištu kako bi se završili započeti brodovi.

"Moramo biti sigurni da sve što radimo, radimo sukladno zakonu. Namjera postoji", rekao je Horvat odgovarajući poslije sjednice Vlade na upite novinara što će biti s 3. majem i hoće li doći do financijske pomoći za dovršetak brodova.

Na pitanje očekuje li da bi to moglo naići na prigovore Europske komisije, Horvat je poručio da ne treba brinuti i da s Komisijom neće biti problema. 

Upitan znači li to da vjeruje da neće doći do stečaja 3. maja, s obzirom da se bliži 4. srpnja kada se održava ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci, Horvat je tek kratko odgovorio kako misli da do stečaja neće doći. 

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Horvat je prošli petak u Mokricama na novinarsko pitanje postoji li šansa da država uđe u 3. maj sa svojim novcem rekao da se pronalazi legalan način na koji omogućiti da se brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče.

"Siguran sam da će model biti sukladan hrvatskom i europskom zakonodavstvu, a kroz nekoliko dana, a sigurno prije zakazanog slijedećeg ročišta, on će biti predstavljen i samoj upravi 3. maja, odnosno sindikatima, ali i hrvatskim institucijama", rekao je tada Horvat.

Idući tjedan, 4. srpnja održat će se novo ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju. To je ročište do sada nekoliko puta odgađanja, a zadnji put je odgođeno početkom lipnja, jer se, kako je tada rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

Komentara 2

DD
dr dragon
12:59 28.06.2019.

I ja mislim da bi bilo najbolje hdz i sdp maknuti sa političke scene. Nažalost ništa od toga kao i mišljenje Horvata o stečaju 3. maj. Iako bi im dobro došla firma preko koje bi se uhljebljivali i prali novac

DU
Deleted user
19:33 27.06.2019.

Jesenti milu bigulicu, ministarski gospo'n Horvat Dado misli nešto o 3. maju!? Ma nemojte nam reć'! Što se to on u međuvremenu preobrazio u ministarskog mislioca, svojevrsnoga brodograditeljskog filozofa? Ili je ipak trebao ostati osoba najkompetentnija za gospodarasku problematiku u državi i kao takav na pitanja davati suvisle odgovore, i to po mogućnosti što točnije? Njegova banskodvorska ekscelencija Andrjuša P. zbilja nema sreće sa svojim najužim timom. S jedne strane tište ga "kontroverznjaci" poput Kuščević Lovreka, Žalac Gabice, Tolušić Tomeka i Kujundžić dr. Milčeka, a s druge strane ne daju mu disati "lajt kompetenti" poput spomenutog Dade, Perić Markana, Murganić Nadežde, Ćorić Tomeka itd. itd. Izem ti život kad iz dana u dan imaš posla s pokvarenjacima i bezveznjacima. Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije