Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javne dražbe

HFP na dražbama na ZSE prodao udjele u 26 tvrtki za 2,5 mil. kuna

Vedran Duvnjak
Mišo Lišanin
15.12.2010.
u 08:14

Trećeg dana javne dražbe HFP je ponudio udjele u 17 tvrtki, a prodano je pet udjela za 1,01 milijun kuna, što je najveća zarada u svim danima dražbe

Hrvatski fond za privatizaciju na javnoj dražbi održanoj na Zagrebačkoj burzi od 8. do 13. prosinca prodao je dionice u udjele u 26 tvrtki za ukupno 2,5 milijuna kuna. HFP je na prodaju bio ponudio dionice i udjele iz svog portfelja u 80-ak tvrtki.

Prvog dana dražbe HFP je ponudio udjele u 16 tvrtki, a prodano je sedam udjela za 546 tisuća kuna, a najveći promet od 238 tisuća kuna ostvaren je prodajom 0,09 posto temeljnog kapitala u Podravskoj banci. Drugog dana dražbe prodano je 10 udjela u tvrtkama za 745 tisuća kuna, od ukupno 28 ponuđenih tvrtki. Ovaj je put najveći promet ostvaren prodajom 20,48 postotnog udjela tvrtke Hidraulika iz Kutine za ukupno 292,6 tisuća kuna.

Trećeg dana javne dražbe HFP je ponudio udjele u 17 tvrtki, a prodano je pet udjela za 1,01 milijun kuna, što je najveća zarada po danima dražbe. Najveći promet taj dan ostvarila je prodaja najvećeg udjela ponuđenog na sva četiri dana dražbe – 93,53 posto u temeljnom kapitalu tvrtke Šped – Beli Manastir, koja su prodana za 703 tisuće kuna. Isti dan je HFP prodajom udjela od 0,07 posto u Auto Zubaku zaradio 233 tisuće kuna.

Posljednji dan dražbe, u ponedjeljak, 13. prosinca, HFP je na Zagrebačkoj burzi prodao tek četiri udjela od ponuđenih 21 i to za samo 171,6 tisuća kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije