Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HEP: Struja od 1. travnja treba poskupjeti više od 17 posto

Uplatnica
Petar Glebov/24sata
17.02.2010.
u 09:30

Struja će zbog više cijene plina i novih investicija HEP-a poskupjeti od 1. travnja, a u HEP-u demantiraju špekulacije da bi cijena struje mogla porasti i 50 posto.

Struja bi od 1. travnja trebala poskupjeti najmanje 17 posto, rekli su u HEP-u, a prenosi HRT. U tijeku su pregovori s Ministarstvom gospodarstva, a konkretan prijedlog trebao bi biti gotov za dva tjedna.

- Smatramo da poskupljenje veće od 17 posto može zadovoljiti našu proizvodnju - kazao je Miljenko Pavlaković, član uprave HEP-a zadužen za financije. Kao razlog poskupljenja u HEP-u navode poskupljenje plina i nove investicije.

U javnosti se špekulira da bi struja mogla poskupjeti i 50 posto, no u HEP-u kažu da cijena ipak neće toliko porasti.

Poskupljenje struje neminovno povlači i više cijene cijelog niza proizvoda, a najveći udar na standard osjetit će se u Dalmaciji, u kojoj se većina kućanstava grije upravo na struju.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
10:01 17.02.2010.

O krkanskoj atmosferi u HEP-u ne treba puno pisati jer to znaju i vrapci na krovu, a neizravno je bilo poučno za pročitati kako jedan od exdirektora Elektrojuga optužuje da su protjerali iz tvrtke sve što je bilo strukovno obrazovano i htjelo raditi po uzusima struke (rezultat osjetili Dubrovčani). Međutim, ono što je ogledalo HEP-a je niskonaponska mreža po naseljima - a gdje ima jako puno situacija da pod velikim opterećenjima napon u kućanstvima padne i do 160 V u provinciji (posljedično pregaraju TV i perilice). I onda HEP-ani nemoćno krše ruke desetljećima - da, da trebalo bi staviti jaču niskonaponsku mrežu, ali nema se para... Usput budi rečeno, ljetovao sam godinama u Hvaru i tamo je niskonaponska mreža razvedena po naselju bukvalno da priključci kuća liče na svračja gnijezda i odozdo s ulice je moguće vidjeti da je sve totalno korodirano, \"nakovrčano\" i trulo. Znači - lako nadignuti cijenu struje, a koliki su tzv. tehnički gubici na mreži - e to znaju jedino oni u HEP-u koji stignu malo i struke ubaciti na poslu mimo frakcijske borbe i krkanluka...

AK
akil
10:05 17.02.2010.

Pa gospodo iz HEP-a.Ako bih 17% zadovoljio vašu proizvodnju,anda povećajte i meni mirovinu 17%,i to će mi biti dovoljno da vas plaćam.Ipak moram napomenuti da sva povećanja cijena veća od 1% događaju se samo u banana državama.

Avatar RvaTina
RvaTina
11:00 17.02.2010.

da, a da mi dignemo šaku? malo revolucije ne bi skodilo----pa 4 mil na ulice,,,,skinemo vladu i sve ,,,pa tko se želi zafrkavati sa nama? Ako da-glava dolje! Tko bi imao muda tako dizati, harače, plin, struju.... ali mi smo ipak jadna raspadnuta državica, sa jos jadnijim ljudima poput mene sta napise koju i kao to će pomoci dadadad....dok ne pomlatimo-fizički-sve nikakve koristi! pa nek nam dižu i 1005 kada se mi ne branimo.pa neče ni oni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije