Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAĆEHINSKI ODNOS

Gredelj: HŽ umjesto kod nas motore šalje na popravak u Belgiju

Gredelj
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.08.2014.
u 10:08

Gredeljevi kapaciteti ostaju nezaposleni, a radnici bez novih ugovora o radu

Od 1. rujna 2014. godine društvo Gredelj d.o.o. u stečaju zapošljava 496 radnika, nakon što nije produžen ugovor o radu za 235 zaposlenika. To je posljedica smanjenja, odnosno izostanka očekivanih i naručenih poslova u 2014. godini, izvijestili su iz Gredelja.

U trenutku otvaranja stečajnog postupka društvo je zapošljavalo 1464 radnika. Zbog otvaranja stečajnog postupka otkazani su ugovori o radu svim zaposlenicima s otkaznim rokom od 30 dana, stoji u informaciji o tijeku stečajnog postupka.

"Treba napomenuti da je poslovanje u stečaju opterećeno i nizom teškoća koje nisu očekivane niti objektivne", navodi se u priopćenju.

U Gredelju optužuju državu i vlasnika, HŽ Putnički prijevoz, za maćehinski odnos. HŽ, tvrde, svoja vozila i motore ne šalje na održavanje, popravak i remont u Gredelj, već motore šalju u Belgiju, dok Gredeljevi kapaciteti ostaju nezaposleni, a radnici bez novih ugovora o radu.

>> Gredelj i NREC isporučuju tri lokomotive u Maroko

>> Gredelj isporučio tri lokomotive HŽ Cargu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije