Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grčkoj pomoć od 25 milijardi eura

EU
Reuters/Pixsell
21.02.2010.
u 09:45

Tjednik Der Spiegel objavio je kako bi sve zemlje eurozone trebale podijeliti teret od oko 25 milijardi eura za pomoć grčkom gospodarstvo te da bi njemački udio u paketu iznosio četiri do pet milijardi eura

Zemlje eurozone osigurati će između 20 i 25 milijardi eura pomoći za Grčku, donosi izvješće njemačkog ministarstva financija koje je objavio je tjednik Der Spiegel.

Navodeći početna razmatranja ministarstva, financijska pomoć Grčkoj biti će izračunata razmjerno kapitalu koji svaka zemalja ima pri Europskoj središnjoj banci. Sve zemlje eurozone trebale bi podijeliti teret , a  njemački udio u paketu iznosio bi četiri do pet milijardi eura.

Po njemačkom planu, pomoć bi trebala biti vezana sa strogim uvjetima, piše Der Spiegel i dodaje da bi zajmovi trebali biti uplaćeni kada se ti uvjeti ispune.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:34 23.02.2010.

Potpuno pogresna vest!,EU ce samo dati garancije a Grcka mora sama pozajmiti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije