Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Dvije Kerumove tvrtke u blokadi od kraja kolovoza

'17.03.2012., Split - Lijep i suncan ali vjetrovit dan, Splicani su proveli u setnji ukljucujuci i gradonacelnika Zeljka Keruma, koji je po obicaju bio na Rivi. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
07.09.2012.
u 13:00

Kako blokirana tvrtka Kerum d.o.o. duguje dobavljačima, strahuju da se neće imati od čega naplatiti sve i da zatraže stečaj

U blokadi su dvije tvrtke Željka Keruma. Riječ je o trgovačkom poduzeću Kerum d.o.o. te tvrtki za ugostiteljstvo i turizam Neva Kerum d.o.o. Računi obje tvrtke blokirani su već deset dana, od 27. 8. 2012. Jure Kerum, Željkov brat koji je na funkciji direktora Keruma d.o.o. od početka srpnja ove godine, kaže da nastoji pronaći izlaz iz te situacije i da će nam više informacija moći reći već u petak.

>> Kerum nakon žestoke svađe izbacio Nevenku iz tvrtke?

Željko Kerum već dulje nije dostupan medijima. Promijenio je broj mobitela, ne pojavljuje se u gradskoj upravi, a nema ga ni na gradskim događajima. Nije bio ni na svečanom početku gradnje kanalizacije u gradskoj četvrti Sirobuja, na kojem je uz dogradonačelnike bila i Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća i donedavna direktorica Keruma d.o.o. N. Bečić također odbija davati izjave o poslovanju tvrtke, jedino je demantirala da je u lošim odnosima s bratom Željkom, što se pričalo nakon što je njezino mjesto u obiteljskoj tvrtki zauzeo brat Jure. Međutim, dobavljači kojima je dužna tvrtka Kerum d.o.o. uvjereni su da je riječ o manevru što ga je smislila Nevenka Bečić.

Željko Kerum prodao je velik dio svog trgovačkog lanca, a poslovanje preostalih trgovina prebačeno je na novu tvrtku Kerum trgovina d.o.o., koju vode njihovi nećaci. Kako blokirani Kerum d.o.o duguje dobavljačima, strahuju da se neće imati od čega naplatiti sve i kada bi zatražili stečaj. Ponovno je u blokadi i građevinska tvrtka Sapor d.o.o i to već 44 dana. Direktor je Igor Sapunar, Kerumov nećak.

Poznato je da je Kerum već neko vrijeme u novčanim poteškoćama. Hotel Marjan nije dovršio, a potrošio je više od 130 milijuna eura, što financijski nije mogao izdržati. Pokušava ga je prodati, a dobio je na vremenu nakon što su mu banke odobrile reprogram dugovanja.

>> Kerum ne odustaje od hotela Marjan, dobio kredit od 34 mil. eura

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:12 07.09.2012.

HDZ zna hahahaha u zatvor s Kerumom

SA
sadmeimasadmenema
22:49 07.09.2012.

Nima više humanitarne pomoći pa mu firma krepaje.

BO
bolesnodrustvo
23:03 07.09.2012.

Je li sad na redu Grad Split, ali za bankrot?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije