Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezivanje

Daimler, Renault i Nissan dijelit će tehnologiju i troškove razvoja

nissan juke
07.04.2010.
u 09:50

Novopovezane kompanije, globalni igrači autoindustrije, razmijenit će po 3,1 posto udjela i time uspostaviti novu suradnju na globalnom tržištu.

Njemački Daimler, koji puni medijski prostor aferom vezanom uz podmićivanje vladinih dužnosnika, povezat će se s Renaultom i Nissanom. Objema kompanijama dat će 3,1 posto udjela u svom biznisu u skladu s dogovorenim povezivanjem brandova na globalnoj razini. U zamjenu, Daimler će dobiti isti udio i u Renaultu i Nissanu, dvjema tvrtkama koje su "u vezi" još od 1999. godine, piše BBC.

Kompanije će ostati samostalni subjekti, no ugovor će im omogućiti da dijele tehnologiju i troškove razvoja. Surađivat će u izradi električnih automobila i laganih komercijalnih vozila, kazali su iz Nissana. Daimlerov čelnik Dieter Zetsche kazao je da se radi o obećavajućem poslu koji će kompanijama omogućiti da dijele izvore. Naše su vještine komplementarne, znamo da možemo proizvoditi na temelju dijeljenja arhitekture, dok će individualni brendovi ostati svoji.

Carlos Ghosn, čelnik saveza Renault-Nissan, kazao je da će novo povezivanje pridonijeti i Renaultu i Nissanu jer su već naučili raditi dijeleći neka dostignuća u proizvodnji te će im Daimler dodatno pomoći u stvaranju dodane vrijednosti na tržištu vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije