Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Cijene stanova najviše rastu u Splitu i Zagrebu, a u Vukovaru cijena kvadrata samo 426 eura

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske
02. veljače 2017. u 15:45 14 komentara 8878 prikaza
Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi oporavak prema istom mjesecu prošle godine i prema prosincu 2016., pokazuje novo istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u siječnju 2017. godine.

Cijene stanova zabilježile su oporavak na godišnjoj razini zahvaljujući rastu cijena stanova u Zagrebu i Splitu. No, one su i dalje niže za šest posto u odnosu na siječanj 2011. godine. Od najvećih gradova u Hrvatskoj, cijene stanova najviše rastu u Splitu te u Zagrebu. Rijeka također pokazuje blagi oporavak cijena stanova, dok Osijek nastavlja sa stagnacijom cijena kvadrata stana. Rast cijena stanova zabilježili su i Zadar i Pula.

Njuškalo | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Što se županija tiče, većina ih na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u većini županija u priobalju tijekom siječnja nastavile s oporavkom cijena na godišnjoj razini. Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koje dva mjeseca za redom bilježe oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini. Kontinentalne županije koje bilježe najveći pad prosječnih cijena nekretnina u odnosu na isti period prošle godine, ujedno su i županije s najnižim cijenama nekretnina općenito.

Njuškalo | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

traktor ne izlazi iz mode Nekadašnji ponos proizvodnje danas je na Njuškalu popularniji i od rabljenih automobila! Mercedes-Benz G 63 AMG Exclusive Designo 571 KS Speedshift ponuda na njuškalu Kupujete ili prodajete automobil? Evo kakvo je stanje na tržištu!

Kada analiziramo po gradskim četvrtima u Gradu Zagrebu, cijene izrazito variraju te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 920 eura po kvadratu za stan, do općine Gornji Grad – Medveščak od prosječne cijene od 2120 eura po kvadratu za stan te 2211 eura za kvadrat kuće. Najveća potražnja za stanovima je u četvrti Trešnjevka – jug, posebice za stanovima 60 i 70 kvadrata cjenovnog ranga od 600 do 700 tisuća kuna.

U siječnju 2017. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata 426 eura. Od najvećih gradova u Hrvatskoj najveći pad cijena nekretnina pokazuje Vukovar s padom od 14 posto na godišnjoj razini te Bjelovar s padom od 6 posto. Dubrovnik je i dalje najskuplji grad s godišnjim rastom cijena nekretnina od deset posto, a slijede ga Opatija i Hvar.

>> Hrana, piće, kućanske potrepštine i proizvodi za osobnu njegu najviše se kupuju na akcijama

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Puflec:

  da popravim prosjek Sisku, ja ću kvadrat stana prodati po 50 000€. ostali kvadrati su gratis.

 • Deleted user:

  Danas kupuje samo onaj tko ima višak novca. Tako da ako je ova statisktika rađena u zadnjih godinu dana odnosi se onda samo na manji broj prodanih/traženih objekata koji su onda na boljoj poziciji i od bogatijih kupaca i dalje ... prikaži još! traženi. Inače u Hrvatskoj mogu cijene nekrentina samo padati. U mešuvremenu je više ponude nego potražnje... Znači kupovina nekretnine se isplati samo za osobno korištenje a ne kao špekulacija... Drugim riječima tržište nekretnina u Hrvatskoj je mrtvo.

 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Dalmacija Istra i Zagreb - tu se isplati kupiti, sve ostalo je bacanje novaca u vjetar pošto se iz ostalih regija ljudi masovno iseljavaju a industrija više i ne postoji. I u 2017 predvidjam odlazak oko 50-60 tisuća mladih u ... prikaži još! inozemstvo, a tko će kupovati stanove i kuće nego mlade obitelji ?