Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analitičari:

Cijena zlata u idućih će godinu dana opet rasti do 1480 dolara

zlato
Reuters/PIXSELL
28.06.2013.
u 11:05

Ako je ikad postojala potreba za monetarnim osiguranjem u obliku zlata, onda je to, bez sumnje, sad, kaže analitičar Hans Engel

Mnogi su se analitičari posljednjih mjeseci složili, era zlata završila je, barem za ovaj “stop and go” ciklus. No, premda mu se jučer cijena vrtjela oko 1231 dolara, analitičari Erste grupe uvjereni su da će u idućih 12 mjeseci zlato opet rasti do 1480 dolara. Podlogu za to nalaze u monetarnim politikama kojima je nužna podloga u monetarnom osiguranju u zlatu. U novom izvještaju, koji su nazvali “U zlato se uzdamo”, parafrazirajući natpis s dolara “In God We Trust”, napominju da trendovi signaliziraju nadolazeće dno, nakon kojeg slijedi oporavak.

– Nikad dosad globalno nisu poduzimani tako opsežni eksperimenti u monetarnoj politici i, ako je ikad postojala potreba za monetarnim osiguranjem u obliku zlata, onda je to, bez sumnje, sad. Očekujemo da središnje banke nastave s ekspanzivnim trendom koji će dovesti do rasta cijene zlata – tvrdi Hans Engel, analitičar Erste grupe za strana tržišta dionica. Rast cijene zlata, koja je u fazi dugoročne konsolidacije, kakva je već bila od 1974. do 1976., ne očekuje prije kolovoza, a prema modelu kvantitativne procjene, dugoročnu cijenu zlata pozicionira na 2230 dolara.

>>HNB: 13,13 tona zlata prodali smo dobro – za 117, 2 milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije