Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE BABIĆ

Babić: Kukavički i bez petlje, trebali smo 2007. biti za MMF

'unutrasnja-16.10.2009.,Split,Hrvatska  -danas je zapoceo trodnevni devetnaesti po redu kongres zagrebacke burze u splitskom la meridijen hotelu ,popodne je odrzan okrugli stol na kojem su sudjelovali
'Leonard Nincevic/VLM'
24.08.2010.
u 20:17

Vlada planira i izglasati zakon o fiskalnoj odgovornosti, što je vrhunsko licemjerje zbog trenutka u kojem su se na to odlučili, ističe Babić.

– Rebalans je bez petlje i kukavički odrađen, nažalost očekivano, s obzirom na to da ulazimo u izbornu godinu. Kao ni posljednjih nekoliko godina, proračun ne nudi dugoročna rješenja, tek nalaže nova zaduženja kako bi se financirali rashodi. Slijedom toga, zapravo smo trebali još 2007. glasati za Međunarodni monetarni fond, ovako smo zakasnili – kazuje makroekonomist Ante Babić te dodaje da, kada je riječ o trošarinama, mjesta ima i nakon ovih trošarina, posebice na duhan, jer još nismo dostigli EU standarde.

Usto, dodaje Babić, EU ima trošarine na neke izvore energije koje bismo, s obzirom na to da ćemo se usklađivati, mogli odmah uvesti. Vlada planira i izglasati zakon o fiskalnoj odgovornosti, što je vrhunsko licemjerje. Takav je zakon dobar, no sporan je trenutak u kojem su se na to odlučili. Time će, nakon sedam godina nečinjenja ničega, obvezati i zavezati ruke svim budućim vladama.

Komentara 22

Avatar cros
cros
01:29 25.08.2010.

\"redikul\" Doista ala ga nalupa bez repa i glave. Hajde nesto procitaj u zivotu, pa ne pokazivaj onos to se nevidi dok ne napises ili otvoris usta, a to je glupost!

SK
santa klaus
02:07 25.08.2010.

Ajde kad čujem ovoga\'\'analitičara\'\', mogu ga uzeti u obzir zbog čače Mate.S tobom se redikule mogu složit , zna se šta MMF radi...ali na našu žalost, on nam ni ne treba...mi smo se sami rasprodali, živimo na dug.Jedini je lijek da se odselimo u neku drugu zemlju što dalje od ove

OB
-obrisani-
22:14 24.08.2010.

Dobri su ovi nezavisni ekonomski analitičari.Kad rade kao savjetnici Vlade,onda imaju jednu priču,a čim počnu raditi za strance,odmah ide druga priča.Zna se koji je cilj MMF-a.Fleksibilizacija tržišta rada,što manji porezi i socijala i na kraju privatizacija preostale vrijedne imovine uu korist krupnog kapitala.zapravo. Baš sve u interesu krupnog kapitala ! Nama ne može pomoći MMF klao i nikom do sada,već jedino možemo pomoći sami sebi,Ako ni to ne bude moguće,onda uzalud MMF kojem nije u cilju prosperitet RH gospodarstva ,nego bankrot da bi lešinari koji stoje iza njega,mogli na rasprodaji jeftino pokupovati,sve što vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije