Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPUŠTENA KONCENTRACIJA

AZTN: nema prepreka Adrisovu preuzimanju Croatia osiguranja

Croatia osiguranje
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSEL
11.02.2014.
u 13:29

Agencija je ocijenila da u ovom slučaju nije posrijedi koncentracija koja bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje i smatraju je dopuštenom

Adris preuzimanjem Croatia osiguranja ne ulazi u nedopuštenu koncentraciju na tržištu. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je Adrisu namjeru stjecanja kontrole  nad Croatia osiguranjem, preuzimanjem većinskog udjela u temeljnom kapitalu.

– Koncentracija će imati učinak na tržištima životnog i neživotnog osiguranja te tržištu reosiguranja na teritoriju Republike Hrvatske. Prije provedbe koncentracije na tim je tržištima bilo prisutno samo Croatia Osiguranje, a Adris grupa na njih ulazi tek stjecanjem kontrole nad Croatia osiguranjem – kažu u AZTN-u.

Agencija je temeljem prethodne prijave koncentracije i utvrđene strukture tržišta s obzirom na postojeće i potencijalne konkurente ocijenila da u ovom slučaju nije posrijedi koncentracija koja bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje i smatraju je dopuštenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije