Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Austrijska tvrtka Wollsdorf gradi tvornicu u Jalžabetu, zaposlit će 250 radnika

Najavljeno je da će prva zapošljavanja početi u srpnju, a do lipnja 2015. godine planiraju zaposliti 250 radnika
11. lipnja 2014. u 13:44 1 komentara 4941 prikaza
Austrijska  tvrtka  Wollsdorf gradi novu tvornicu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Austrijska tvrtka Wollsdorf u Poduzetničkoj zoni Jalžabet gradi novu tvornicu  za  obradu  i  finalizaciju kožnih komponenti za auto industriju, avio industriju i industriju namještaja te otvara 250 novih radnih mjesta. Investicijski  projekt je  u nazočnosti ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka,   varaždinskog  župana  Predraga  Štromara  i  načelnika  općine Jalžabet  Mirka  Magića,  na  gradilištu  nove  tvornice predstavio Andreas Kindermann, predsjednik uprave Wollsdorfa.

-  Tvrtka  Wollsdorf je vodeći dobavljač proizvoda od kože za svjetsku auto industriju. Radimo sa svim većim svjetskim proizvođačima automobila kao što su  Audi,  BMW, Opel. Renault, Nisan, Volvo, VW i drugi. Kožu proizvodimo i za  namještaj  te proizvođače zrakoplova. Izrazito smo izvozno orijentirana tvrtka  i stalno se prilagođavamo potrebama tržišta. Na tom tragu je i nova tvornica koju gradimo u Poslovnoj zoni Jalžabet. Nakon temeljitih analiza i obilaska  svih  potencijalnih  lokacija za novu tvornicu odlučili smo se za Jalžabet.  Radi  se o gradilištu koje je samo dva sata vožnje od centrale u Austriji.  Zona  Jalžabet  ima  jako  dobru infrastrukturu, izravan pristup autocesti, a i poduzetnička klima je dobra - rekao je Andreas Kindermann.

Njegove  riječi  potvrđuje i podatak da su nakon kupnje zemljišta u roku od mjesec  dana  dobili  građevinsku  dozvolu.  Gradnja je započeta u prosincu prošle godine, a radovi će biti dovršeni u listopadu ove godine. -  Prva  zapošljavanja  počet  će  već  u  srpnju, a do lipnja 2015. godine zaposliti   ćemo   250  radnika.  U  pogonima  će  se  naći  najsuvremenija tehnologija,  a  radnici  će imati vrhunske uvjete za rad, u klimatiziranoj zgradi.  Proizvode  od  kože izvozimo u 30 država diljem svijeta - rekao je Andreas Kindermann neotkrivajući visinu ulaganja. No, neslužbeno se doznaje da je riječ o investiciji većoj od 8 milijuna eura. Nakon  obilaska gradilišta varaždinski župan Predrag Štromar je rekao da je nova  tvornica tvrtke Wollsdorf dokaz kako je Varaždinska županija sposobna privući velike investitore.

-  Veseli  svako novo radno mjesto, ali kad se izgradi nova tvornica moramo biti  jako  zadovoljni.  To  je  poticaj  da  i  dalje  radimo na stvaranju preduvjeta  kako  bi  investitori mogli ulagati i ostvarivati profit. To je ono  što  ulagače motivira da ulažu i otvaraju nova radna mjesta - rekao je Predrag Štromar. Ministara  gospodarstva  Ivan  Vrdoljak nije skrivao zadovoljstvo viđenim i onim što je čuo tijekom prezentacije Andreasa Kindermanna. -  Investicija  tvrtke  Wollsdorf  dokaz  je da se krećemo u dobrom pravcu. Promijenili smo zakonodavni okvir i osigurali bolje investicijsko okruženje i   poboljšali  konkurentnost  zemlje.  Austrijski  investitor  odabrao  je Hrvatsku  u  vrlo  jakoj  konkurenciji  zemlja  kao što su Kina, Slovenija, Mađarska  i  Rumunjska.  To  govori  da  su investitori prepoznali znanje i iskustvo  hrvatskih  radnika,  iskoristili  su  odličan  položaj  i potpunu infrastrukturnu opremljenost poslovne zone. Investicija je uspjela jer su u njenoj  realizaciji  sudjelovale  sve  institucije  na  lokalnoj i državnoj razini.  Hrvatski  izvoz  je  u stalnom porastu, a prilog njegovom daljnjem rastu  dat  će  i  nova  tvornica tvrtke Wollsdorf - rekao je ministar Ivan Vrdoljak. Poduzetnička  zona Jalžabet prostire se na 140 hektara, a u njeno opremanje općina  Jalžabet,  Varaždinska  županija  i  država  do  sada su uložili 27 milijuna  kuna.  Uz  talijansku  Calzedoniu i austrijski Wollsdorf, gradnju tvornice  u  Jalžabetu  najavljuje i poljska tvrtka Pressglass koja se bavi proizvodnjom stakla.

>> Britanska tvrtka donirala Hrvatskoj spalionicu životinjskih trupala

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • Avatar dudek z varaždina
    dudek z varaždina:

    šteta kaj autor članka nije naveo i "Poslovne zone"d.o.o. iz Varaždina...jer bez njih nebi bilo ni austrijanaca ni poljaka u Jalžabetu... ;-)