Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Atlantic i Droga Kolinska lani uprihodili 4,58 milijardi kuna

Atlantic Grupa povećala je prihode 3,6 posto na 2,3 milijarde kuna u 2010. godini, a neto joj je dobit porasla 10,3 posto na 85 milijuna kuna.
24. veljače 2011. u 11:35 2 komentara 1 prikaza
tedeschi emil, atlantic grupa (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Atlantic Grupa povećala je prihode 3,6 posto na 2,3 milijarde kuna u 2010. godini, a neto joj je dobit porasla 10,3 posto na 85 milijuna kuna, piše u godišnjem izvješću kompanije. Godinu je najsnažnije obilježila uspješna akvizicija Droge Kolinske, koju je Atlantic Grupa krajem studenog preuzela za 382 milijuna eura. Zbog preuzimanja kontrole krajem godine, rezultati Droge Kolinske ostvareni u 2010. godini uključeni su u konsolidirane rezultate Atlantic Grupe na "razini pro forme konsolidacije", a zajednički prihod dviju kompanija iznosi 4,58 milijardi kuna, dok je neto dobit 183,4 milijuna kuna.

– Prošlu godinu smatramo jednom od najvažnijih godina u poslovnom razvoju Atlantic Grupe zbog uspješnog finaliziranja dosad najveće akvizicije, Droge Kolinske, kojom Atlantic Grupa postaje jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji. Iznimno smo zadovoljni što je uz pojačan fokus na segment preuzimanja i spajanja, Atlantic Grupa ponovno ispunila najavljena očekivanja i ostvarila rast prihoda od prodaje i profitabilnosti u godini kad su se makroekonomski trendovi ponovno pokazali nepovoljnim za realni sektor. Smatramo da će 2011. godina biti jednako izazovna, a od menadžmenta kompanije očekuje se provedba brze i efikasne integracije Droge Kolinske u poslovni sustav Atlantic Grupe, ostvarenje planiranih sinergijskih potencijala te u konačnici ispunjavanje postojećih financijskih obveza – komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe.

Elipso

  • civija:

    A pita li se netko ŠTO JE NAPRAVIO SA DJELATNICIMA IZ Drogekolinske u Hrvatskoj (njih 58) ----- sve je što OTPUŠTENO,što DEGRADIRANO I POBACANO PO SKLADIŠTIMA ZA MIZERIJU! A pita li se netko kakav je prema svojim radnicima koji su ... prikaži još!ji su na terenu po 10 sati --bez plaćenih prekovremenih --- psihoterapija ukratko A dobitnik povelje POSLODAVAC PARTNER od gđe KOSOR Pravi tajkuni na Hrvatski način!

  • Slo_Istran:

    Bavčar, jebem ti mater! Zbog tebe je došlo do prodaje tog poduzeća stranom vlastniku! Zbog tebe je manja riba pojela veću! Krepaj ti, Kosmina i slični!