Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavarali kupce?

Apple nudi nadoknadu korisnicima u Australiji jer iPad ne radi na 4G

ipad, redovi (1)
Reuters/PIXSELL
28.03.2012.
u 08:59

Appleovi odvjetnici u svom su objašnjenju kazali kako ne prihvaćaju optužbu da su prevarili korisnike svog uređaja

Tehnološki div Apple ponudio je novčanu nadoknadu svim korisnicima novog iPada u Australiji koji se osjećaju prevarenima zbog nemogućnosti korištenja 4G mreže, prenosi BBC.

Tamošnja agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (ACCC),  prijavila je Apple nadležnom sudu u Melbourneu zbog laži u reklamiranju jer novi iPad ne radi na 4G mreži u Australiji.

Appleovi odvjetnici u svom su objašnjenju kazali kako ne prihvaćaju optužbu da su prevarili korisnike svog uređaja. Vadili su se na to da Apple u svojoj reklami nije objavio kako novi iPad u potpunosti radi  na konkretnoj 4G mreži u Australiji čije usluge nudi teleoperater Telstra. Izjavili su da novi iPad radi na mreži koja je globalno prihvaćena kao 4G.

S druge strane iz ACCC-a su poručili da je u Appleovoj reklami nuđen novi "iPad s WiFi-jem + 4G", a korisnicima je predstavljeno da se uređaj uz pomoć SIM kartice može spojiti na 4G mobilnu mrežu u Australiji, što nije točno.

Ne postigne li se nagodba, sudski postupak protiv Applea mogao bi početi nakon Uskrsa.

Inače, Apple je upravo Australiju odabrao za predstavljanje svog novog iPada, a stotine zaljubljenika u ovaj uređaj stajale su u redovima kako bi ga kupile.

 

Komentara 3

Avatar valic
valic
17:40 28.03.2012.

ah apple i reklame

Avatar valic
valic
17:42 28.03.2012.

klasika

BJ
BBB Jarun
11:43 29.03.2012.

Pravedno! Znaci da taj novi ipad ne radi svugdje na 4g mrezi, i u zemljama kojima ne radi se ne moze tako zvati. Ista stvar bi trebala biti i s hrvatskom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije