Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Agencija za istraživanje tržišta GfK obilježila je 10. godišnjicu poslovanja

trgovina
arhiva vl
04.12.2009.
u 15:37

"GfK Grupa" ima više od 130 istraživačkih poduzeća u više 70 zemalja širom svijeta, a zapošljava više od 9600 ljudi. U Hrvatskoj ih je zaposleno 55.

Agencija za istraživanje tržišta GfK obilježila je danas 10. godišnjicu poslovanja. GfK Grupa  ima više od 130 istraživačkih poduzeća u više od 70 zemalja širom svijeta, a zapošljava više od 9600 ljudi.  U Hrvatskoj  ih je zaposleno 55.

Direktor GfK Hrvatska Igor Matutinović podsjetio je na brojna istraživanja koja je agencija provodila među hrvatskim građanima i koja pokazuju na trendove i probleme.  

Primjerice, hrvatske građane danas  zabrinjavaju iste stvari kao i 2001.  pa istraživanja pokazuju da su zapravo najveći društveni  problemi  ostali isti . Naime, na prvim su mjestima nezaposlenost, kriminal, korupcija i recesija.

Ipak, u 10 godina postojanja GfK  navike potrošača su se promijenile.  Broj velikih trgovačkih centara sve je veći. Udio  deset najvećih  trgovačkih lanaca zauzimao je 1999. tek 16 posto tržišta, a  na male je trgovine otpadalo 70 posto tržišta; danas trgovački lanci imaju 66 posto tržišta, a male trgovine 31 posto.

Istraživanja su zabilježila i  povećano korištenje naprednih tehnologija. Nekoć je 24 posto kućanstava imalo računalo, a sad ih ima 54 posto, dok popularne prijenosnike ima 13 posto Hrvata.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:24 04.12.2009.

Netko je zove i Agencija za mazanje ociju .... pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije