Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Bauk: Tražit ćemo da glavni državni odvjetnik dolazi u Sabor obrazložiti zahtjeve za skidanje imuniteta

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2017.
u 12:35

Nema potreba da se MIP pretvara u javno suđenje nekome ili javnu prozivku predlagatelja, kaže Bauk

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je u Saboru podržalo prijedlog SDP-a da Zorana Milanovića u saborskim klupama zamijeni Alen Prelec, načelnik općine Brdovec.

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk tom je prigodom najavio i da će inzistirati na promjeni dugogodišnje prakse kad je riječ o ukidanju imuniteta na zahtjev DORH-a.

– Želim vas izvijestiti da ćemo inzistirati na promjeni prakse koju smo imali dugi niz godina i da ćemo tražiti da svaki zahtjev koji dođe od DORH-a dođe obrazložiti glavni državni odvjetnik i da ćemo nakon toga preispitivati meritum na zatvorenoj sjednici. Nema potreba da se MIP pretvara u javno suđenje nekome ili javnu prozivku predlagatelja. Sukladno tome ćemo odlučivati, nećemo više bianco proslijeđivati zahtjeve DORH-a. Naravno, mogu reći da taj kriterij koji sada smatramo da treba postaviti da bi vrlo vjerojatno drugačije se postavili u slučaju skidanja imuniteta gospodinu Pernaru, gospodinu Culeju i zahtjev za pritvor gospodinu Sauchi, a vjerojatno bi za istragu pronašli dovoljno razloga da glasamo za – objasnio je Bauk. 

>> MIP nije skinuo imunitet Ranku Ostojiću na zahtjev njegovog stranačkog kolege Draženka Pandeka

Komentara 1

TP
tugomir.pokas
13:03 10.03.2017.

Veleumno.Ničim još nije poljuljana opravdana sumlja da je Saucha umješan u kriminal sa dnevnicama .A to ako su neki prije i poslije njega krali samo znači da je posao bio dugoročno dobro uhodan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije