Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na testu

Zabavan, štedljiv, privlačan i odlično opremljen prostrani gradski japanac

Mitsubishi
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
14.03.2015.
u 16:19

Vrlo dobru prostranost u malom pakiranju nudi nasljednik Colta, uz živahan 1,2-litreni trocilindraš i bogatu opremu za 77.900 kn

Mitsubishijev najmanji model Space Star na tržištu je zamijenio Colt, koji je bio predstavnik B segmenta. Za razliku od njega, Space Star se sa 371 cm duljine smjestio između A i B segmenta. Iako izvana izgleda vrlo mali i prema dimenzijama više pripada gradskim minijima, u unutrašnjosti zbog pomalo jednovolumenske forme nudi solidan prostor, bliže B segmentu. Tako Mitsubishi nudi okretan gradski auto, koji se zbog manjih dimenzija odlično snalazi u gradskoj gužvi uz za klasu prostranu unutrašnjost. A uz jarko zelenu boju i neobičan dizajn bit ćete i primjećeni.

Space Star od sada u Hrvatskoj dolazi s jačim 1,2-litrenim trocilindrašem (do sada 1,0 sa 68 KS) sa 80 KS i 106 Nm okretnog momenta, koji vrlo dobro pokreće lagani automobil (845 kg), pa je Space star zabavan u vožnji. Do stotke dolazi za 11,7 s, a maksimalna brzina je 180 km/h. I na autocesti Space Star odaje dojam čvrstog automobila, a buka ni na većim brzinama nije pretjerana, pa je mali Mitsubishi pogodan i za duža putovanja. Jasno, uz ograničenja prostora, ali ako vam ne treba prtljažnik veći od 235 litara, problema nema. Potrošnja nam se kretala između 5,5 i 6 l/100 km. Space Star je na EuroNCAP testiranju dobio 4 od 5 zvjezdica.

U ponudi je jedan paket opreme, ali vrlo bogat koji između ostalog uključuje automatski klima uređaj, daljinsko centralno zaključavanje, USB priključak, putno računalo, električni paket, 15-colne aluminijske naplatke, zatamnjena stakla...

I uz svu tu opremu, cijena Space Stara je vrlo prihvatljiva, 77.900 kuna.

>> Mitsubishi ASX - pažnja je posvećena detaljima

>> U Hrvatsku stigao Mitsubishi Space Star, zamjena za Colt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije